vrijdag 19 september 2014

strappen en sterrenbeelden

Het was eens wat anders, afspreken met de hele school aan Bosdel en dan al stappend en onder begeleiding van de politie te voet naar school gaan. Het was een leuke en gezellige wandeling. Op school hebben we allemaal samen afgesloten met het straplied. Dank je wel aan de (groot)ouders die mee 'gestrapt' hebben of diegene die ervoor gezorgd hebben dat alle boekentassen netjes op school stonden zodat de kinderen die niet moesten meesleuren! (Nath heeft weer leuke foto's getrokken van iedereen!)













In de klas hebben de even de kalenders overlopen. Daarna hebben Thieme en Karell hun onderzoek gedaan over de sterrenbeelden. In het boekje van Steven Paul stond een afbeelding hiervan en we wilden weten wat dat nu eigenlijk zijn. De andere kleuters mochten een hoekje kiezen om in te spelen.














Na de speeltijd hebben we eerst actuaronde gedaan. We keken naar Karrewiet en bespraken wat we zagen terug in de kring.



Hierna mochten de onderzoekers hun onderzoekje komen voorstellen aan de klas. Het zijn dus geen beelden die rondzweven in de ruimte maar beelden die je zelf met vinger kan verzinnen door lijntjes tussen de sterren te trekken. Als evaluatie hebben we allemaal we allemaal eens zelf sterrenbeelden mogen verzinnen. Knap werk allemaal!











Toen was het tijd voor turnen, boterhammen en de grote speeltijd buiten.

Na de middag hebben we nog even gepraat over de strapdag. Het ging over een octopus en die octopuspaal hebben we geknutseld vandaag. Iedereen werkte flink mee en we mochten ze allemaal mee naar huis nemen.







Als afsluitmoment hebben we onze 'kwis't' gedaan. Kristie stelde vraagjes over de dingen die we de afgelopen tijd geleerd hadden en we moesten om te snelst antwoorden. We hadden allemaal heel goed opgelet want we wisten nog veel antwoorden! Dikke duim voor iedereen!


Er zitten bij enkele kleuters ,waarvan de de ouders niet op de oudervergadering waren, een briefje in de boekentas waar je je kan opgeven voor een werkgroep. Kan je dit invullen en zeker maandag terug meegeven a.u.b.? Dank je wel!


Er hangen weer allemaal nieuwe werkjes in de mooie kaders in de speelzaal. Kom zeker eens kijken!
Fijn weekend allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten