vrijdag 5 september 2014

Jarige Kaat

Het was feest vandaag in onze klas. We vierden Kaat haar verjaardag. Zondag wordt ze 5 jaar.




Maar eerst was het actuaronde. We keken Karrewiet via de beamer. Terug in de kring mocht iedereen die nog iets wist van Karrewiet dat vertellen. Er waren enkele kleuters die echt heel goed opgelet hadden! Heel flink!

Na de actuaronde hebben we Kaat besproken. We keken welke kleur van haar en ogen ze had, welke kleren ze aanhad,... Daarna zijn de eerste kleuters begonnen met tekenen. De andere kleuters mochten vrij in de hoeken spelen.
Anouk kwam het tweede uur ook in de klas en zij heeft verder gewerkt rond het werkje : dit ben ik!

Na de speeltijd hebben de kleuters die nog geen tekening gemaakt hadden, daar direct werk van gemaakt want het laatste uur voor de middag hadden we turnen.





















Na de middag hebben we eerst de geluksbrengers van Emani geplant. Het waren 10 bloembolletjes en we hebben ze eerlijk verdeeld in 2 potjes. Dat was een goede teloefening!


















Om 14u00 kwam David, de papa van Kaat in de klas. Samen met hem vertelde Kaat over haar geboorte, liet ze mooie foto's zien van haar als baby, zagen we dat Kaat donker haar had toen ze geboren werd en nu blond haar heeft, bekeken we de gebeurtenissen van de dag van haar geboorte in de krant van haar geboortedag en zagen we dat Kaatje in het ziekenhuis gelegen had toen ze nog een baby was. Daarna mocht Kaat het klascadeau open doen. We hebben een heleboel potje klei gekregen. DANK JE WEL!!
Toen was het tijd om te gaan smullen. Kaat en haar papa deelden lekkere cake uit. Je kon kiezen uit appelcake of gewone cake. Er waren ook druiven en lekkere sap.
DANK JE WEL KAAT EN DAVID VOOR DIT LEKKERS! En ook voor de supergoede verjaardagsronde!
We zijn ook nog even buiten gaan spelen want het zonnetje scheen nog zo fijn. Daar moesten we van profiteren natuurlijk :)
Als afsluitmoment hebben we de tekeningen die iedereen voor Kaat gemaakt heeft bekeken. Iedereen heeft goed zijn best gedaan om voor Kaat een mooi boekje te maken.

Een heel fijn verjaardagsweekend Kaat! Het was een leuke namiddag!






























En zo is de eerste week al voorbij! Ik wens iedereen een heel goed weekend en tot maandag!
Oh ja, er zitten nog 2 briefjes in de boekentas : eentje om in te vullen en terug mee te geven en eentje met informatie over de Strapdag van vrijdag!

Groetjes

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten