maandag 8 september 2014

naamkaartjes en een onderzoek

We zijn de nieuwe week begonnen met een nieuwe praatronde. Maar eerst moesten we onze naam zoeken onder een kussen in de praatronde. De kapitein, de tijdsbewaker, de lichtman/vrouw, de kalender man/vrouw en het weermannetje/vrouwtje hebben vanaf nu een vaste plaats in onze kring; de andere kleuters krijgen wekelijks ook een plaats voor die week. Elke maandag gaan we van plaats verwisselen.
We hebben ook nieuwe taakjes gekozen voor deze week. Iedereen weet dus weer wat hem/haar te doen staat deze week :)

Mika was onze kapitein en hij deed het heel goed. de praatronde verliep heel goed vanmorgen.





Na de praatronde was het vrije werktijd en mochten we dus kiezen in welk hoekje we gingen spelen.








 Onze boom in september. elke maand trekken we deze boom, zo kunnen we de evolutie van de boom zien gedurende de seizoenen.



Onze verjaardagskalender hangt ook op. Het rode pijltje toont in welke maand we zijn.

Na het eetmoment en de speeltijd buiten was het rode werktijd. Dat wil zeggen dat er een opdracht is die we vandaag moeten gedaan hebben. Dit keer hebben we naamkaartjes gestempeld. We moesten beginnen aan de stip en stempelen van links naar rechts. We moesten ook goed kijken of onze letters goed recht stonden. De naamkaartjes komen in onze schuifjes en wie het nog moeilijk heeft met zijn naam te schrijven, kan dit steeds uit zijn schuifje gaan halen en zo oefenen om zijn naam te schrijven. goed hé :) We gaan deze week nog meer oefenen rond de letters van onze naam. Want omdat we dit jaar niet met kentekens werken maar met onze namen, is het heel belangrijk dat we hier goed in oefenen en onze naam goed kennen en herkennen.





















Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten hebben Ata en Lucas hun onderzoek gedaan. Zij wilden weten wat het verschil was tussen een wesp en een bij. We hebben een aantal verschillen gevonden. Zowel in kleur, als in steken als in wat ze doen verschillen ze! Kom maar eens kijken op ons onderzoeksblad.
Tijdens de afsluitronde mochten Lucas en Ata hun onderzoek voorstellen aan de groep en dat deden ze heel goed. Knap werk onderzoekers!







Ondertussen kon je spelen in de kleihoek, de knikkerbaan, de puzzels, de houten blokken, de clix of met de sloten en de sleutels. De namiddag was heel snel voorbij.




















Mama en papa, het eetmoment in de derde kleuterklas tijdens de namiddag schiet er bij ons meestal in. Dit komt omdat we tijdens de namiddag goed aan het werk zijn en dan gaat de tijd heel snel voorbij. De kinderen mogen constant drinken tijdens de lestijden en als ze nog honger hebben in de namiddag mogen ze van mij rustig iets eten. Maar dan weten jullie waarom meestal niet alles op is wat er in de boekentas zit.

Morgen mag Emre een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten