donderdag 4 september 2014

Vakantieronde, dit ben ik , een onderzoek en een fijne wandeling in De Maten

Wat een goed gevulde dag vandaag! Eerst zijn we gestart met de vakantieronde. Lucas en Ilyana mochten de spits afbijten. Lucas liet ons leuke foto's zien van wat hij allemaal gedaan had tijdens de vakantie : hij had een lavasteen bij en vertelde erover, hij had foto's van zijn vakantie in Frankrijk en Italiƫ bij en vertelde dat hij in een vliegtuig gezeten had en 'chicletten' moest eten omdat hij anders pijn in zijn oren had al ze daalden. Hij liet leuke foto's zien van een toffe speeltuin en van zijn ritje op een kameel! Heel tof en een supergoede uitleg Lucas!
Ilyana vertelde dat ze naar Spanje geweest was en naar Turkije! 1 keer met het vliegtuig en 1 keer met de auto. Ze was ook naar de Efteling en naar Bobbejaanland geweest en vertelde over de attracties waar ze in mocht gaan. En, het allerbelangrijkste : Ilyana en haar zus waren jarig in de vakantie. Zij was 5 jaar geworden en haar zus 1 jaar. Ilyana had al haar foto's op een stick meegebracht die we via onze beamer gezien hebben. Heel erg leuk en super goed gedaan Ilyana!









Na deze leuke ronde mochten we in de hoekjes spelen terwijl Kristie de vakantiekalender afwerkte. Emani kwam nog enkele leuke dingen brengen. Ze had zelfgemaakte soep meegebracht (die heel lekker was:) en ze had 2 potjes meegebracht met klavertjes4 die we zelf mogen zaaien. Zo lief! Dat gaan we morgen zeker doen!














Na het eetmoment en de speeltijd buiten zijn Lander en Thieme aan hun onderzoek begonnen. Thieme had deze week een schil meegebracht en hij wou weten wat dat was. Lander had gezegd dat hij die ook in zijn tuin had en ging er eentje meebrengen. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag gingen we eens onderzoeken vanwaar die schil nu kwam. Lander sneed de bol open en we zagen dat er een noot inzat. Lander vertelde dat het een okkernoot was. Maar die noot konden we niet zo gemakkelijk open krijgen met een mes. We hadden een notenkraker nodig. Die vonden we gelukkig bij Ann in de klas. Enkele kleuters hebben de noot proberen open te krijgen maar dat was toch niet zo gemakkelijk. Toen ze open was vonden we de witte noot die iedereen eens mocht proeven. We leerden ook het woordje 'bitter', want sommige kleuters vonden die smaak toch niet zo lekker.
Tijdens de afsluitronde mochten Lander en Thieme hun onderzoek voorstellen aan de klas. Knap werk onderzoekers!





















Ondertussen was Anouk ook in onze klas gekomen en konden we met enkele kleuters bij haar langsgaan om een soort van tekst te maken. Aan de hand van tekeningen moesten we onszelf voorstellen : dit ben ik, ik eet graag, mijn vriendje is, mijn lievelingsdier is,... Als iedereen hiermee klaar is kunnen we onszelf voorstellen aan de groep.










Na de boterhammentijd en de grote speeltijd gingen we met de hele school wandelen in De Maten. Het zonnetje scheen en samen gingen we op pad. Daar in de Maten hebben we lekker gepicknickt. Het was een hele gezellige namiddag waar we alle kinderen van de school wat beter hebben leren kennen. Bedankt aan alle (groot)ouders om mee te wandelen!

Foto's van deze wandeling kan je vinden via Nath, zij heeft van iedereen leuke foto's getrokken.

Morgen vieren we Kaat haar verjaardag. Dus er staat weer iets leuk te gebeuren!

Tot morgen allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten