woensdag 3 september 2014

telrij en verjaardagskalender

Lander had leuke foto's meegebracht voor de fotoronde. Hij vertelde dat hij naar Tenerife was geweest en dat het daar nooit regende! Hij had ook dolfijnen mogen aaien en had daar een leuke foto van. De andere kleuters vroegen of een dolfijn tanden had en de meesten dachten van niet. We hebben het even opgezocht in het boekje van Lander en we zagen dat ze wel degelijk tanden hebben.
Dank je wel Lander voor deze leuke foto's.




Ilyana en Lucas mogen morgen over hun vakantie komen vertellen tijdens de vakantieronde.

Hierna hielden we een toonmoment want de kleine tafel lag helemaal vol met verschillende voorwerpen.
Lander had ook nog 'iets' meegebracht om te vergelijken met de schil van Thieme. Morgen hebben we onderzoekstijd gepland en gaan we alles eens onderzoeken.














Na dit alles hebben we in de hoekjes gespeeld. Ondertussen zijn we samen met Kristie een telwerkje gaan maken. En Kristie zei dat we allemaal super goed gewerkt hadden. We hebben ook allemaal ons eigen schuifje gezocht en daar mogen al onze werkjes,tekeningen,... in.

Ondertussen kwam de klas van Kirsten ook eens op bezoek. Ze kwamen eens kijken wie met de meeste kindjes in de klas zaten : wij of zij. En wij zijn gewonnen :) Wij zitten met 18 en het eerste leerjaar met 17 kindjes. We moesten allemaal een vriendje zoeken en zo zagen we dat er nog 1 kindje alleen stond. Goed hé :)
















Het was fruitdag vandaag. Maar niet iedereen had fruit meegebracht? Denk eraan dat Tutti-frutti pas in oktober begint en dat je dus deze maand nog zelf fruit moet meebrengen. De kindjes die geen fruit bij hadden kregen een stukje komkommer van onze eigen schooltuin! Ook andere kleuters hebben hiervan gesmuld.

Na de speeltijd hebben we verder gewerkt aan  ons telwerkje, gespeeld in de hoekjes en hebben we foto's getrokken voor onze verjaardagskalender. Hij is nog niet af, maar dat zal niet lang meer duren!













Als afsluitmoment las Kristie het verhaal van het naveltje voor. Kaat had dit boekje vandaag meegebracht. Maar we hadden geen tijd om alles voor te lezen. Morgen lezen we verder.

Niet vergeten : morgennamiddag gaan we wandelen in De Maten. Voorzie een rugzakje met iets lekkers om te picknicken. Ouders of grootouders die mee willen gaan wandleen zijn allemaal welkom!

Tot morgen,

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten