dinsdag 9 september 2014

de eerste letter van mijn naam

We hebben de hele dag rond de eerste letter van onze naam gewerkt. Maar eerst zijn we de dag begonnen met de boekenronde. Emre was aan de beurt en hij had een boekje over allerlei wagens meegebracht. Hij vertelde er  van alles over. Heel fijn! Dank je wel Emre!


We zagen in Emre zijn boekje dat er een zwaailicht op een auto stond. En nu had Steven Paul vandaag een zwaailicht meegebracht! Hoe toevallig en super leuk natuurlijk! We hebben de klas donker gemaakt en hij mocht zijn zwaailicht zelf opzetten! Het was heel tof!



Na de boekenronde hebben we even een toonmoment gehouden want er waren enkele belangrijke aankondigingen te doen. Ilyana had een losse tand en Lander zijn tand was uitgevallen vandaag!


Na de ronde hadden we vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.










Na het eetmoment en de speeltijd buiten hebben we een beetje gewerkt in de klas. Anouk was er ook en enkele kleuters hebben bij haar nog rond de 'dit ben ik' voorstelling gewerkt. We zijn er bijna mee klaar en dan kunnen we ons aan iedereen mooi voorstellen.
Bij Kristie moesten we de letters van onze naam zoeken op een blad en deze aanduiden. Sommige kleuters waren al wat eerder klaar dan anderen : Ata >< StevenPaul ;) Maar iedereen deed wel heel goed zijn best.
Hierna was het al tijd om op te ruimen want het was turnen vandaag.












 Ata rangschikte alle sloten van groot naar kein. Knap hé!


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten hebben we onze eerste echt klasraad gehouden en daar werden toch wat afspraken gemaakt rond het buiten spelen.



Na de klasraad hebben we eens gekeken van welke eerste letter er de meeste waren. Iedereen mocht zijn eerste letter zoeken en het hokje ernaast kleuren. We zagen dat de letters K, J en Y de meeste waren! Maar we hebben nog iets gevonden! We telden alle letters eens op en we vonden dat er maar liefst 26 letters in het alfabet zitten! Morgen gaan we dit zeker op een onderzoeksblad schrijven!


















Hierna hebben we naar een aflevering van Koekeloere gekeken waar alles in het teken stond van letters. We zochten woorden die met dezelfde letter begonnen en zelfs woorden die konden rijmen.




We hebben vandaag ook het STRAPLIED geoefend. Vrijdag  19 september is het STRAPDAG en dan gaan we samen met de hele school STRAPPEN. Iedereen heeft hier een briefje over gekregen dat we  die vrijdag niet om 8u55 aan school moeten staan maar om 8u55 op de parking van Bosdel verwacht worden. Van daaruit gaan we te voet en al zingend naar school!

Wie wil mag ook zijn fiets meebrengen maar dan vragen we wel aan de ouders of die aan school kan afgezet worden.



Als afsluitmoment heeft Kristie nog een boekje voorgelezen dat Jade gekozen had in de bibtruck : Rikki durft.


Morgen mag Jasmijn foto's meebrengen voor de fotoronde.

Tot morgen allemaal!

Kristie

1 opmerking: