vrijdag 26 september 2014

Armbandjes maken

De dag is weer voorbij gevlogen maar het was een hele leuke dag. We zijn begonnen met Karrewiet en daar hebben we veel leuke dingen gezien. We zagen dat er een school bestaat die alleen maar werkt met Ipads. De kinderen moesten geen boeken meebrengen. En we zagen kinderen die iets heel 'chique' deden : ze tekenden een vis, die werd gescand en ineens zagen ze die bewegend op een groot scherm. Dat was iets wat wij ook wilden doen. We gaan aan Ann vragen hoe we dit moeten doen :)
Verder spraken we over Archeologen die bommen en messen aan het opgraven waren en over muurklimmen. Een leuke en leerrijke actuaronde dus :)



Tijdens de vrije werktijd hadden Kristie en Anouk nog een verrassing. Anouk kwam namelijk met enkele kleuters werken met een Ipad in de klas :) Hoe leuk! We hadden het juist pas op Karrewiet gezien. Er zijn al 2 groepjes aan de beurt geweest maar de volgende kleuters mogen volgende week zeker ook! Verder werd er weer veel gebouwd met de blokken en gespeeld met de auto's. Kristie deed een tafel en stoelen weg zodat we meer plaats hadden in de klas. Nu konden we veel spelen.




















Toen we aan het eten waren ging ineens het brandalarm af. Gelukkig was het maar een oefening en moesten we geen bang hebben. Maar we hebben het heel erg goed gedaan!



Na de kleine speeltijd zijn we begonnen aan onze afsluitactiviteit rond de letter A. Het was Armbandjesdag en we mochten van alles meebrengen waar we armbadjes mee konden maken. We zagen niet alleen loombandjes, ook leuke kralen waarmee we armbandjes gemaakt hebben. Bedankt aan iedereen die iets had meegebracht!

































Het vierde uur hadden we turnen met Anouk.

Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten heeft Kristie we nog wat verder armbandjes gemaakt. Yana en Lucas werkten ondertussen nog een beetje aan hun step.





Om half3 hadden we afgesproken met de klas van Nath om buiten te gaan fietsen met al onze mooie 'gepimpte' fietsen.


























Om 15u00 hadden we dan ons eerste forum. Dit gaan we maandelijks doen en elke keer gaat een andere klas iets laten zien of iets doen. Onze klas en de klas van Nath hebben een fietsmodeshow gehouden. Iedereen mocht een stukje rijden zodat we onze fiets konden showen!We hebben ook nog samen gezongen voor de jarigen van de maand september. Dank je wel aan alle ouders die komen kijken zijn. Dit is heel fijn voor de kinderen!






Onze lettermap zit ook terug in de boekentas. Vanaf volgende week beginnen we met de letter b. Benieuwd ;) wat jullie allemaal gaan meebrengen wat begint met de letter b!



Fijn weekend allemaal!

Kristie

1 opmerking:

  1. Wij vonden jullie fietsmodeshow geweldig!
    Anouk mag mij ook eens leren werken met een Ipad;)
    Fijn weekend iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen