maandag 1 september 2014

Een nieuwe start

Wat fijn om iedereen terug te zien vanmorgen! Het was toch wel wat spannend om terug naar school te gaan na die 2 maanden vakantie maar gelukkig kwamen we graag :)

We zijn de dag begonnen in onze nieuwe praatronde. De meeste van ons hadden al pantoffels, turnpantoffels en regenlaarzen  meegebracht, een hele dikke duim voor de mama en papa!!! Wie er nog geen bij had, geen probleem hoor! Als ze deze week in orde zijn is het prima.

In de praatronde hebben we eerst overlopen wat er allemaal anders was. We hebben de dagen van de week nog eens overlopen en al woordjes als vandaag, gisteren en morgen geleerd.
Daarna hebben we afspraken gemaakt zoals : 'als het  lichtje aan is , blijven we allemaal zitten en luisteren we naar mekaar' en ook hoe onze aanwezigheidskalender werkt. We gaan elke ochtend op zoek naar de eerste letter van onze naam en daaronder plakken we ons naamkaartje.
Er hadden ook veel kindjes iets te vertellen. We hebben daarom de praatronde in 2 gesplitst en namiddag hebben we verder gedaan. Er kwam zelfs al een onderzoeksvraag uit : 'wat is het verschil tussen een bij en een wesp?' Ata en Lucas gaan dit deze week onderzoeken.










Na de praatronde zijn we eens in de klas gaan kijken welke hoeken er allemaal zijn en wat er allemaal instaat. Iedereen mocht zelf een hoekje kiezen om te spelen en dat viel goed in de smaak :)




















Al snel was het tijd om een koekje te eten en buiten te gaan spelen.

Na de speeltijd hebben we een klasfoto gemaakt buiten. In de klas hebben we onze eigen foto's gemaakt met een naamkaartje erbij. Deze foto's gaan we gebruiken om op onze deur te plakken en ook om aan onze bakjes te plakken.
Kijk maar eens mee naar onze foto's:






















Na de boterhammentijd en de speeltijd hebben we onze praatronde afgewerkt. Daarna las Kristie een verhaaltje voor : 'Nog een keer!' Dat was een boekje dat we vorig gewonnen hadden toen we meededen met de Kinder- en jeugdjury Vlaanderen. Ook dit schooljaar mag onze klas deelnemen aan de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen :)


Na het verhaal hebben we kennis gemaakt met Moffel en Piertje. Zij wonen ook in onze klas en samen met hen gaan we ook leuke dingen doen dit schooljaar.


Kristie deelde nadien nog een 'heleboel' briefjes uit die nu in onze boekentas zitten Dus : huiswerk voor mama en/of papa. Het zou fijn zijn als we deze briefjes zo snel mogelijk ingevuld terug krijgen! 


We hebben de dag afgesloten samen met de kleuters van Nath. We hebben ons aan mekaar voorgesteld en hebben samen spelletjes gespeeld op het gras.













En toen was de eerste schooldag alweer voorbij! Zo snel!

Morgen hebben we turnen van Anouk. E niet vergeten : de wandeling van morgen in De Maten is uitgesteld naar DONDERDAG omdat we morgen ook naar de bibtruck moeten.

Ik hoop dat iedereen een hele fijne dag gehad heeft, ik heb er alvast van genoten en hoop morgen weer van die blije gezichtjes te zien :)

Tot morgen allemaal!

Kristie
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten