donderdag 11 september 2014

2 onderzoeken en pompoensoep

Dat het een drukke dag was vandaag, dat zal iedereen geweten hebben! We begonnen de dag met de vakantieronde waarin Ynse en Karell mochten komen vertellen over hun vakantie. Ynse begon en liet een petanquespel zien dat nog van haar mama geweest was. Ze had het in de vakantie samen met vava gespeeld. Ze had ook foto's bij van vliegtuigen, van luchtballonen die ze in de donker gezien hadden en van het Atomium! Samen met haar mama en papa was ze daar gestopt toen papa een nieuwe auto moest gaan ophalen in Brussel :) Ze vertelde dat er veel bollen waren en dat je in die buizen met een lift naar boven kon. Karell was er zelfs al eens in geweest en vertelde dat daar een restaurant in was! De vraag kwam hoeveel bollen het Atomium was. Dat konden we niet goed zien op de foto van Ynse. Onderzoekstijd dus :) Ynse ging dat samen met Emani onderzoeken!





Karell had een leuke springbal meegebracht die ook nog eens licht gaf. Ze had hem van de Efteling. Ze liet ook foto's zien van de pratende paddenstoelen en de sprookjesboom. Ze had er ook een leuk boekje over bij. Er zijn al een heleboel kindjes van onze klas naar de Efteling geweest. Karell had ook hele leuke poppetjes bij, ze vertelde dat het Russische popjes waren maar dat ze die op de rommelmarkt gevonden had :) Je kan ze van groot naar klein of omgekeerd zetten.
Karell vertelde ook dat ze een echte tipi gemaakt had tijdens de vakantie eén dat haar mama en papa getrouwd waren in de vakantie! Als dat geen goed nieuws is :) Heel fijn Karell.







Ynse en Karell, een dikke duim voor jullie voorstelling! Super goed gedaan.


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen. Maar Ynse en Emani wilden graag hun onderzoek al doen, dus hebben we dat dan maar gedaan :) We vonden een foto waar het Atomium helemaal opstond en we telden 9 bollen! Knap werk onderzoekers!



















Na de speeltijd kon je komen knutselen bij Kristie. Kristie had al onze gezichtjes op een gekleurd blad geplakt en we moesten uit verschillende soorten letters, de letters van onze naam zoeken, uitknippen en opplakken.Iedereen is het komen doen. De resultaten zijn echt heel erg mooi!





















De klas van Nath was ons komen laten zien dat ze een hele grote en dikke straat gemaakt hadden met de clics. Dat wilden enkele jongens van onze klas natuurlijk ook graag doen. Samen werkten ze eraan en gingen het ook laten zien in de klas van Nath. Ze dachten dat wij de meeste clics hadden maar dat was toch niet waar. de klas van Nath had er veel meer!



Het vierde uur was Anouk in de klas en zij heeft samen met Jade en Ilyana het 'rijstonderzoek' gedaan. Jade had rijst meegebracht en wilde weten hoe rijst groeit. Ze keken samen naar een filmpje op school-tv en vonden leuke prenten. Heel knap gedaan onderzoekers!




Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoekje komen voorstellen. Ze hebben dat allemaal heel goed gedaan. We hebben weer leuke dingen bijgeleerd vandaag!




Na de boterhammentijd en de grote speeltijd gingen we samen met de klas van Nath soep maken. De pompoenen die we vorig jaar geplant hadden toen we nog bij Nath in de klas zaten waren goed en die konden we gebruiken om soep te maken. De pitjes van deze pompoenen hebben we er terug uitgehaald zodat ze konden drogen en we deze opnieuw kunnen gebruiken. Er hebben veel kleuters meegewerkt aan de soep. Morgenmiddag gaan we ze samen opsmullen met onze boterhammen.




























Zo zie je dat we heel veel gedaan hebben vandaag!

Morgen is het turnen, denken jullie nog eens aan je turnpantoffels als je die nog niet hebt?

Tot morgen allemaal,

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten