donderdag 18 september 2014

groter dan, kleiner dan en even groot en ook zwemmen!

Op donderdag hebben we vakantieronde en vandaag waren Kaat en Yana aan de beurt. Spijtig genoeg is Yana erg ziek. Een dikke kus van ons allemaal Yana! Maar gelukkig was ons Kaat er nog :) Ze had leuke foto's meegebracht en vertelde dat ze naar zee was geweest en daar hadden ze met de gocarts gereden. Ze was ook naar Plopsaland geweest en met de mobilhome naar Zeeland en nog 2 andere landen die ze niet meer wist :) Ze was ook gaan muurklimmen met Annah-Elisa en dat vonden de meeste kleuters echt 'chique'. Dat was precies een leuke vakantie Kaat! Je hebt dat heel goed gedaan!





Na het toonmoment was het vrije werktijd en konden we hoekjes kiezen om in de spelen.







Jasmijn had nog iets heel leuk meegebracht naar de klas wat begon met de letter a! Abrikozen! Knap hé!

Na het eetmoment en de kleine speeltijd liet Kristie een groeimeter zien. Vorige week waren veel kleuters aan het meten wie de grootste van de klas was. We gingen ons vandaag eens allemaal weten. Begrippen als : groter dan, kleiner dan, even groot kwamen veel aan bod. We zagen ook echt veel verschillen of soms een heel klein verschilletje. Het was een leuke activiteit!


























Hierna mochten we nog even spelen en hebben enkele kleuters samen met Kristie een nieuw spel geleerd. Zij kunnen dit op hun beurt nu aan de andere kleuters leren.


Enkele meisjes hadden ook armbandjes gemaakt, dat begon ook met de letter a! Volgende week woensdag gaan we allemaal armbandjes maken. Wie iets heeft om armbandjes te maken mag dat dan meebrengen.


Na de boterhammen konden we niet gaan buiten spelen omdat we gingen zwemmen. En we hadden er zin in! Met de bus vertrokken we richting het Sportcentrum. Daar hebben we fijn gespeeld in het water. Sommige kleuters hebben zelfs mee gezwommen met de leerlingen van de eerste graad! 

Dank je wel aan de papa en mama's die meegegaan zijn, dankzij jullie is alles veel vlotter verlopen!












Morgen niet vergeten dat we afspreken aan Bosdel om 8u55. Van daaruit gaan we al 'strappend' richting school stappen. 
Als je een wcrolletje hebt, mag je dat morgen ook meebrengen. We gaan er iets mee knutselen. 1tje is genoeg ;)

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten