dinsdag 30 september 2014

van klein naar groot en hamstertjes

Thieme mocht vandaag een boekje meebrengen voor de boekenronde. Hij had een boek vol verhaaltje mee. Het verhaal dat hij het leukste vond was dat van Toy Story. Omdat het een lang verhaal was dacht Kristie eerst een stukje voor te lezen en de rest tijdens de afsluitronde maar het was zo een spannend verhaal en iedereen was aandachtig aan het lusiteren, dat Kristie het toch helemaal gelezen had. Bedankt voor je leuke boek Thieme!


Ata had nog leuke spullen bij voor de letterkast : een brandweerwagen, een brandweerman en een boot! Fijn Ata!

Yannina had speciale bouten bij voor onze ontdekdoos! Dank je wel!

Karell had een speciaal boekje bij, het was een voorleesboek maar dan in het Frans! Kristie ging het voorlezen tijdens de afsluitronde en Karell ging helpen met vertalen :) Heel leuk!


 Na de boekenronde en het toonmoment was het tijd voor vrije werktijd!





 Na het eetmoment en de kleine speeltijd gingen we aan het werk. We moeste Blaadjes uitknippen en ze van klein naar groot rangschikken en opplakken. Yannina had een leuk idee. Ze wilde er een kroon van maken. Die heeft iedereen ook mee naar huis mogen nemen vandaag!



 Anouk was dit uurtje ook in de klas om met de kleuters die nog niet aan bod gekomen waren te werken op de I Pad.










Na het turnuurtje, de boterhammentijd en de grote speeltijd stond er een leuke activiteit op het programma. Jolien is de eigenares van het hamsterasiel dat we gaan helpen t.v.v. Werelddierendag en zij kwam wat meer uitleg geven over haar asiel en over hamsters. We vonden het heel leerrijk!












 Terug in de klas hebben we eerst klasraad gehouden en daarna nog even in de hoekjes gespeeld. De kleuters die nog moesten plakken hebben hun werk ook afgemaakt. Als afsluitronde hebben we in het Frans boekje gelezen. Dat was toch niet zo gemakkelijk en het klonk soms een beetje gek maar Karell heeft ons goed geholpen!







Mika mag morgen een foto meebrengen voor de fotoronde. Wie een banaan thuis heeft mag die morgen ook meebrengen. We gaan er iets leuk mee doen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten