maandag 17 maart 2014

een hele leuke dag!

We begonnen onze praatronde met iemand extra in onze kring. Jessica komt deze en volgende week stage lopen in onze klas. Welkom Jessica!
Nadat we onze plaatsen gevonden hadden en onze taakjes gekozen hadden begonnen we met de praatronde. Janneke was de kapitein en Noëmie is de tijdsbewaker. Janneke heeft de hele praatronde zelf geleid. Echt heel erg knap Janneke!

Uit de praatronde kwamen verschillende plannen. Alexander vertelde dat hij een grote bak als tuin ging omtoveren en dat wilden we graag op school ook doen. Yarne had een vergrootglas bij en wilde er diertjes mee gaan opsporen. Heeft er nog iemand een vergrootglas thuis? Of een ander voorwerp waar we iets groter of kleiner mee kunnen zien? Dan mag je dat deze week zeker meebrengen!
Noëmie had 2 mooie bloempotten meegebracht maar we hebben niet om erin te platen. Wie heeft er wat potgrond en misschien een bloembol om erin te planten?

Na de praatronde was het groene werktijd, maar niet zo lang want na de speeltijd vertrokken we op uitstap.












 Noëmie schreef zelf het woordje 'zwembad' bij haar vrije tekst!

 Janneke en Amelia speelden voor ons de cupsong.



Omdat Kristie jarig was vandaag hebben we een wandeling gemaakt naar de speeltuin en hielden we een gezellige picknick. Iedereen heeft super fijn gespeeld en lekker gesmuld. Kristie had ook voor iedereen wafels meegebracht. Nadien zijn we nog gaan wandelen want de mama van Rebeka had gezegd dat er een hele grote duivelssteen in het bos lag. We zijn hem gaan zoeken. Iedereen was meteen aan het spelen op en rond de steen. We hebben gemeten hoe groot hij was en probeerden allemaal samen om de steen te verplaatsen. Maar dat lukte natuurlijk niet. We gingen op onderzoek rond de steen en we vonden allerlei verschillende beestjes : een mierenhoop met grote mieren, een konijnenhol, molshopen, een houtworm, kevers, pissebedden en een spin.
Daarna was het tijd om terug naar school te wandelen. Zoals jullie waarschijnlijk wel gemerkt zullen hebben zijn we wel een beetje vuil geworden maar het was een hele leuke dag!






































































Dank je wel allemaal voor de fijne verjaardagswensen. Ik heb er dubbel en dik van genoten vandaag!

Noëmie mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.

Morgen is er ook een infovergadering rond schoolrijpheid i.s.m. het CLB. We beginnen om 15u30.

Ten laatste donderdag zou iedereen een wit Tshirt moeten meebrengen dat we gaan bedrukken en gebruiken op kamp!

Tot morgen,

Kristie

3 opmerkingen:

  1. Wat een super tof verjaardagsfeest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nogmaals van harte proficiat Kristie, Manuel en Lena trokken een pruillip toen ze wisten dat ze er niet bij konden zijn maar dat was na de speeltuin weer snel vergeten, tot donderdag of tot eerder !!!

    BeantwoordenVerwijderen