vrijdag 21 maart 2014

la fête, lekkere letters en een kampatelier

Iedereen heeft heel goed gekeken naar Karrewiet vanmorgen want tijdens de nabespreking in de kring wisten we er nog veel van. Waar we toch nog een vraagje bij hadden was bij het liedje van Stromae. Hij zong (dachten we) la fête maar we wisten niet wat dat wilde zeggen. Alexander en Laura gingen dat onderzoeken en ze gingen het vragen aan de derde graad.

Nadien maakten ze er een mooi onderzoekje van. Laura vertelde wel dat haar hart heel hard aan het kloppen was toen ze zo voor de hele klas in de derde graad stonden :) Maar wel knap gedaan onderzoekers!
Ze mochten hun onderzoekje voorstellen vlak voor de middagpauze.






Ondertussen mochten we allemaal samen met Szilvi gaan bakken met het deeg dat we zelf gemaakt hadden gisteren. Iedereen kreeg een stukje van het deeg en we mochten er de eerste letter van onze naam van maken. Szilvi bakte die dan in de oven. We vonden het super leuk! Nadien mochten we onze lekkere letters dan zelf opeten. Toch wel knap werk hé : vorige week maakten we zelf kefir, van die kefir hebben we gisteren deeg gemaakt en met dat deeg hebben we onze eigen letter van onze naam gebakken. Wat zijn we toch supergoed bezig :) Dank je wel Szilvi voor alle hulp hiermee!








 Ondertussen werd er weer veel de cupsong gespeeld :)










Na de speeltijd hebben we rode werktijd gehouden en werd er echt heel hard gewerkt aan de contracten. De meeste kinderen hadden al met de magneten gewerkt dus werd er vandaag vooral in de mapjes gewerkt en werden er ook enkele hele leuke vrije teksten gemaakt. Kristie vertelde in de kring dat ze echt heel erg fier op ons was omdat we zo flink gewerkt hadden :)

















Vlak voor de middagpauze hebben we ook even stil gestaan met deze speciale dag. Het is namelijk werelddownsyndroomdag. We hadden eerst een gesprekje over het downsyndroom en dat deze kinderen misschien wel anders zijn maar toch vanbinnen ook hele leuke vriendjes. Daarna keken we naar een aflevering van Koekeloere : De superindiaan. Dat ging over kinderen met het downsyndroom. We leerden dat we allemaal anders zijn maar toch fijn samen kunnen spelen.

Namiddag was het kampatelier. Alle kleuters en de leerlingen van de eerste graad hebben samen met Marjan, Nath, Jessica en Linda hard gewerkt aan verschillende vlaggen die we gaan ophangen in ons kamp. De leerlingen van de tweede graad hebben samen met Anouk, Kirsten, Rabia, Rosetta en Kristie hun T-shirts gedrukt die we gaan aandoen tijdens het kamp. Ze hebben ook movestockkaarten gemaakt en affiches om op te hangen. Dinsdag gaan we met de kleuters en de eerste graad onze T-shirts klaarmaken.

























Nu is het voor de derde graad aftellen naar maandag want dan vertrekken zij als eerste op kamp.

Fijn weekend allemaal! Ik kijk alvast uit naar de spannende week die gaat komen :)

Kristie




1 opmerking: