dinsdag 18 maart 2014

3 onderzoekjes!

Noëmie mocht een boekje meebrengen voor de boekenronde. Het was een boekje met 365 verhaaltje erin en het ging over een olifant die een kudde olifanten vond en zag dat ze allemaal grijs waren. Hij vroeg zich af waarom ze niet verschillende kleuren konden hebben. Hieruit kwam het plan om zelf olifanten mooi te versieren. Kristie ging tekeningen van olifanten uitprinten en in de creahoek laggen en wij mogen ze versieren hoe we willen.



Na de boekenronde hadden we groene werktijd en mochten we zelf kiezen waar we gingen spelen. Jeff kwam nog met een vraag hoe een skelet van een mens eruit zag want hij had wel al eentje gezien van een dinosaurus. Onderzoekstijd dus en we hadden nog 2 onderzoekjes in de koelkast staan van vorige week. Daarom hebben we tijdens de namiddag onderzoekstijd opgezet.






 Na de speeltijd was het rode werktijd en waren er dus maar bepaalde hoeken open. Kristie liet ons de nieuwe contractjes zien en legde uit welke opdrachten we tegen volgende week maandag moesten proberen te doen. Vol enthousiasme begonnen we allemaal te werken of te spelen. Er werd gewerkt in de oefenmapjes of nog een werkje van vorige week afgewerkt, er kwam een mooie vrije tekst tevoorschijn of we deden proefjes met de magneten. De voormiddag was dus heel snel voorbij.













Na de middagspeeltijd hebben we eerst klasraad gehouden. Nadien was het onderzoekstijd. Janneke en Noëmie onderzochten hoe witloof groeide, Yara en Alexander onderzochten waarom de bananen krom zijn en Jeff en Andreas onderzochten hoe een skelet van een mens eruit zag. Ze gingen dit ook vagen aan de derde graad.













Tijdens de afsluitronde mochten de onderzoekers hun onderzoekjes voorstellen. Knap werk allemaal!


  We konden bij enkele kleuters heel goed hun ribben zien :)



Alexander werd onze opruimkampioen vandaag en Roos mag een foto meebrengen voor de fotoronde morgen.


Donderdag gaan we planten en zaaien in de klas. Dit naar aanleiding van de bloempotten die Noëmie meegebracht had. Heeft er misschien nog iemand een leuke bloembol thuis die we kunnen planten?


Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten