maandag 10 maart 2014

een fijn weerzien!

Vandaag was het eindelijk zover, ik mocht terug beginnen in onze klas. Het was een heel fijn weerzien met iedereen! We begonnen met de praatronde waar iedereen me wilde uitleggen welke nieuwe dingen ze allemaal geleerd hadden. Ik stond versteld van alles was ze bijgeleerd hebben! Knap werk allemaal!

De praatronde duurde daarom wat langer dan voorzien en omdat niet iedereen zijn zegje had kunnen doen hebben we dit na de speeltijd even verder gedaan. We hebben ook nieuwe taakje gekozen vanmorgen. En Roos was onze kapitein vandaag.






Voor we een tussendoortje gingen eten moest ik eerst nog een spelletje spelen. Ik moest iets zoeken in de klas dat ze verstopt hadden. Aan de hand van hun 'koud en warm' aanduidingen heb ik het goed gevonden. Het was een mooie kader met daarop het gedichtje dat ik zo mooi vind. Dank je wel voor dit prachtige cadeau!


Toen we wilden gaan eten was onze tafel ineens heel mooi versierd! De mama van Rebeka en de mama van Laura hadden samen met Laura en Rebeka eens prachtige taart gebakken. Er stond een mooie bloem voor Anouk om haar te bedanken en een mooie bloem voor mij als 'welkom terug'. Wat is het toch heerlijk om zo ontvangen te worden door jullie. Jullie maken mijn werk zo mooi! Dank jullie wel x

We hebben deze voormiddag dus mogen smullen van de heerlijke taart. Nadien was het tijd om buiten te gaan spelen.












Terug in de klas hebben we dus eerst onze praatronde verder gezet. Nadien heeft Kristie de nieuwe contractjes laten zien. Ze zijn een beetje anders. We gaan onszelf ook moeten evalueren en Kristie gaat dat ook voor ons doen. 


Omdat we in de kleuterklassen en in de eerste graad deze week werken rond de proefkampioen konden we vandaag onze medaille al maken. Die krijgen we natuurlijk pas vrijdag als we alle proefjes gedaan hebben.

Donderdag krijgen wij al het materiaal in onze klas en gaan we proeven, ruiken en voelen aan groenten en fruit. We hebben daarvoor nog verschillende dingen nodig. Ik ga morgen een boodschappenlijst op het prikbord hangen van spullen die we nodig hebben tegen donderdag. Wie iets wil meebrengen kan een kruisje achter het ingrediënt zetten. Alvast bedankt!


Na de speeltijd werd er gewerkt aan de medailles of gespeeld in de hoekjes. Kristie had ook allemaal nieuw barbiespeelgoed meegebracht. En dat werd op groot gejuich onthaald.
Al snel was het tijd om op te ruimen en te gaan eten. En natuurlijk om te gaan spelen in de zon.





Na de middag was het rode werktijd. We hebben de verschillende opdrachten van ons contract nog even overlopen. Nadien konden we eraan beginnen. Wie dat niet wilde kon gaan spelen in de opengestelde hoeken.











Roos maakte een vrije tekst met de insteekmozaïk.

Na ons stukje fruit wilden we graag buiten nog een spelletje gaan spelen. We zijn op het grasveld zakdoek leggen gaan spelen. Ons verhaaltje moest wel verschuiven naar morgen want met dit mooie weer konden we dit voorstel van Sinja niet aan de kant zetten.

Noor mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.


Er zit nog een briefje in de boekentas i.v.m. het gezond ontbijt op school. Gelieve dit in te vullen en terug te brengen naar de klas.


Ik heb nog maar enkele inschrijvingen voor onze kinderfuif binnen. Denken jullie hier ook aan. Graag morgen het geld en de inschrijving meegeven. Dank je wel!



Tot morgen allemaal en dank je wel voor de leuke dag!

























2 opmerkingen:

  1. Heel erg bedankt voor de mooie bloem, het lieve kaartje en de heeeerlijke taart =) Jullie zijn geweldig! x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van harte welkom terug Kristie !!! En bedankt voor alles juf Anouk !!!

    BeantwoordenVerwijderen