donderdag 30 januari 2014

Kraai

Grote fout van Anouk......... Ik was vergeten dat het muziekronde was. Bloos, blozer, bloost =) Mijn excuses! Dan maar een praatronde ;) Wel nadat ik Nath ben gaan helpen om Snuffie te vangen. Nath Haar klas ging zijn hok zuiver maken, daar zag Snuffie de kans om de wereld te gaan ontdekken. De kinderen hebben goed kunnen lachen. 



En dat goede humeur zorgde voor een heel boeiende praatronde. Jens had een stamboom bij, van hun honden. We wisten niet wat dat is, een stamboom. Jens zei een blad met foto's. Dat gingen we toch een onderzoeken... Laura had een thermometer bij. We konden aflezen hoe warm het was in de klas. We zijn deze dan buiten gaan leggen en na de speeltijd konden we zien hoeveel graden het buiten was. Janneke vroeg zich af of God bestaat... Moeilijke vraag maar de kinderen hebben er een serieus gesprek  over gehad. Ik hield me afzijdig en het was geweldig om te horen. 

Een greep uit de opmerkingen:
"God heeft heel veel namen, dat is wel cool." "God is de papa van Jezus... en ook van Christus." "Hij woont in de hemel, boven de wolken." "Boven de wolken zijn de sterren, daar woont niemand." "De hemel is geheim." "De hemel is heel donker! Je ziet daar echt niets hoor..." "God bestaat alleen als je gelooft." We hebben besloten dat het een persoonlijke vraag is ;)

Na de praatronde, groene werktijd.





Amelia legde vast wat er opgemerkt werd tijdens de praatronde - als je iets van dichtbij ziet, zie je het twee keer (dubbel).






Na de speeltijd zijn we begonnen om alles vast te leggen en/of te onderzoeken. Laura en Sinja legde vast wat je nu precies met een thermometer kan doen. Janneke en Noëmie gingen in de derde graad vragen wat er gebeurt als je een tand inslikt. Jens en Yarne gingen naar de eerste graad om te vragen wat een stamboom is.









Tijdens de middag was er kinderraad. Yarne en Amelia gingen naar de klas van Rabia, we zullen binnenkort een verslagje ontvangen. 

In de klas lazen we samen het verhaal over "Kraai" van Leo Timmers. We bespraken het uitvoerig. Nadien gingen we eens nadenken over iedereen. Op de kopie van Kraai schreef ik op wat de kinderen leuk vinden aan elkaar en wat ze vinden dat een ander goed kan.


Dan mochten ze de kraai inkleuren zoals ze zelf wilden. Eronder mochten ze iets tekenen waarvan ze persoonlijk van vinden dat ze goed in zijn.










Wie klaar was las een boekje.


Ze hangen nu te pronken op de muur aan onze klas! Ga zeker eens een kijkje nemen =)


Dan tijd om alle onderzoekjes voor te stellen.

Amelia vertelde nog eens wat we ontdekt hadden tijdens de praatronde.


Laura en Sinja vertelden dat je een thermometer gebruikt om te meten hoeveel graden het is - of het koud of warm is.


Yarne en Jens lieten een stamboom zien en vertelden dat je daarin kan zien wie je familie is.


Janneke en Noëmie vertelden dat een tand die je inslikt, in je maag terecht komt. Daar gaat ie dan verteren en verdwijnt hij eigenlijk helemaal. Dus op het toilet zal je geen tand meer tegenkomen =)


Rebeka was de opruim-kampioen.


Volgende week donderdag gaan we naar het sportcentrum, om te 'Rollebolle'. Ik ben dus op zoek naar mama's / papa's / oma's / opa's ... Die ons willen brengen en/of halen. Ik zoek ook naar 1 begeleider/-ster om met ons mee te gaan.


OPROEP:
Alle kinderen hebben een vierkant op hun hand. Zouden jullie tegen maandag foto's kunnen voorzien om een mini-stamboom te maken? Een foto van: broer(s), zus(sen) en mama + papa! Dat mag gewoon een print of kopie zijn! =) Dan kunnen we zelf een persoonlijke kleine stamboom knutselen en ophangen in de klas. Bedankt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten