donderdag 23 januari 2014

De kittens van Laura en techniek atelier

Vanmorgen kregen we heel bijzonder bezoek. Laura haar mama Mireille kwam langs met 2 kittens! Ja en dat zagen we allemaal reuze zitten =) Iedereen, inclusief ik, was dadelijk ingenomen door de schattige pluisbolletjes. We hebben dan ook veel bijgeleerd! 
Zo doen kittens nog geen pipi of kaka, de mama lekt hun en dan komt er een beetje pipi. Ze worden allemaal geboren met blauwe ogen, dat kan daarna nog veranderen. Ze kunnen zelf nog niet lekken, enkel zuigen. En drinken dus enkel moedermelk. Ze hebben wel al scherpe nageltjes en een lief klein kussentje onder hun pootjes. De katjes werden geboren op 21 december en zijn nog heel afhankelijk van hun mama. Maar Mireille gaat over een maandje nog eens langskomen en dan kunnen we zien hoe ze gegroeid zijn en mogen we ze misschien eens zelf opnemen ;) 

Bedankt Laura en Mireille voor de fijne uitleg en het bijzondere bezoekje. 
















Sinja bracht een leuke CD mee voor de muziekronde. We hebben deze voormiddag dan ook regelmatig gedanst op de feestnummer van de Smurfen.




Het was na het bezoekje, de muziek- en praatronde tijd om een tussendoortje te eten en buiten te gaan spelen. Na de speeltijd werd er in de hoekjes gewerkt. Laura, Janneke en Jens zochten samen met mij naar de geschikte foto's van de ochtend en ze legden vast wat we allemaal gezien en geleerd hebben over kittens.


Er werd ook aan de vrije teksten gewerkt. Dit zal nu niet altijd meer op donderdag namiddag zijn. De kinderen mogen doorheen de week zelf kiezen wanneer ze een vrije tekst maken. Het is dus eigenlijk een wekelijks contractje. Op vrijdag zullen ze dan allemaal voorgelezen worden. 


























Namiddag was er dan het eerste kleuter-atelier. Vier kinderen van onze klas gingen naar Ann, om daar expert te worden in één techniek-activiteit. Deze keer was dat bouwen met buizen, eierdozen... Ze vonden het super! Vier anderen gingen naar Nath, daar was van alles te doen rond muziek. Naar ons kwamen ook 8 anderen. 4 van Ann en 4 van Nath. Wij bouwden huizen, speelden gezelschapsspellen (en op het einde een kring kimspel met de pantoffels) en er werd getekend met de sjablonen. 




























Toen het tijd was om op te ruimen en weer terug naar de eigen klas te gaan, aten we eerst een koekje of stuk fruit. We bespraken wat ze geleerd hadden of gedaan, tijdens de afsluitronde. Iedereen was erg enthousiast - het is dus voor herhaling vatbaar. Laura, Janneke en Jens vatte ook nog eens alles samen van deze morgen. Jeff was de opruim-kampioen. Tot morgen allemaal!

Voor foto's van de kleuters bij Ann en Nath, verwijs ik jullie door naar: 

http://jongstekleutersonthemove.blogspot.be/2014/01/kleuteratelier-met-techniek.html

http://freinetonthemovekleutersnath.blogspot.be/2014/01/fotoronde-en-een-kleuteratelier.html?spref=fb



Geen opmerkingen:

Een reactie posten