woensdag 15 januari 2014

Stempelen en een onderzoek

Amelia wist wie er een foto mocht meebrengen - dat was Jens! Heel fijn dus dat hij ze deze morgen ook had meegebracht =) Hij bracht foto's mee van hem, in een pretpark! Hij zat op leuke attracties met zijn papa. Hij vertelde iets over elke foto. De anderen stelden hem vragen en deelden hun eigen ervaringen over pretparken en uitstapjes. 


Yarne zijn broertje was ook even bij ons in de klas =) Hij kwam eens rondkijken en zo hebben we hem allemaal leren kennen. Daarna is hij bij Ann een beetje gaan wennen en dat ging al heel vlot ;)






Dan zijn we met het hoekenwerk begonnen. Er waren veel plannen maar te weinig tijd... De beurtrol op de computer ging verder.


Manuel had walkie-talkies bij en dat was toch ook wel iets interessants!


Ze werkten verder aan de figuur-mannetjes. Ze kozen ook de emotie die er bij hoorde en stempelde deze op het blad. Janneke, die wou de woorden zelf schrijven. Niet zo gemakkelijk maar ze deed heel erg haar best en het resultaat mag er zijn =)












Er werd ook aandacht geschonken aan de tangrammen.















Janneke en Yarne deden dan na de speeltijd het onderzoekje rond de waterput.








Voor we naar huis gingen stelden ze het nog voor aan ons allemaal. Yarne vertelde dat we een waterput gebruiken water uit de grond naar boven te halen met een emmer. Je moet wel voorzichtig zijn, het is zeker niet de bedoeling dat je er in valt! Janneke vertelde ons dat je het kan maken met bakstenen en die bouwen ze in een cirkel. Je moet aan de hendel draaien en zo gaat de emmer dan aan een touw naar beneden of naar boven. Knap werk onderzoekers!


Janneke was gisteren de opruim-kampioen en Sinja was het vandaag.



Iedereen is aan de beurt geweest tijdens de muziekronde. Dus we beginnen we opnieuw =) Yarne mag morgen een CD meebrengen. Misschien morgen ook handschoenen, muts en sjaal meegeven. Het was behoorlijk koud op de speelplaats en dat hadden we niet echt verwacht (knikkende knieĆ«n en klappertanden). 

Tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten