woensdag 29 januari 2014

Schrijfdans

Yara bracht vandaag foto's mee voor de fotoronde. Het waren leuke foto's van haar, haar broer en zusje. Maar ook foto's van haar vijfde verjaardag. Ze vertelde dat ze ziek was, over haar feestje met klasgenootjes van haar vorige school. En we zagen ook iemand die we kennen, Amira van de eerste graad =) Bedankt voor de leuke foto's en de leuke verhalen Yara. 






We hielden nog een praatronde maar we werden verrast door het brandalarm. Het bleek uiteindelijk een test te zijn. Maar iedereen had het super gedaan!! Rustig opgestaan, samen naar buiten, verzamelen met onze klas. Dikke duim voor onze kapoenen. 

We besloten om de praatronde verder te zetten na de speeltijd en begonnen aan de activiteit van de dag. Omdat ze gisteren zo genoten van het tekenen en werken op groot papier, had ik schrijfdans voorbereid. De muziek ging op, we gebruikten scheerschuim en plakkaatverf... Uitleven maar! Ze mochten eerst zelf experimenteren, nadien kwamen er bewegingsopdrachten (richtingen om met de handen te bewegen, werken met gesloten ogen....). Ze vonden het heel erg fijn =) 





































We maakten afdrukken van onze schrijfsels (deze zullen we nog gebruiken) en ruimden alles weer op. Vandaag kregen we een mandarijn.


Na de speeltijd dus praatronde deel 2. En nadien tijd voor nog een schrijf-activiteit. Deze zal doorheen het schooljaar nog terugkomen. Ze kregen allemaal een blad met 8 horizontale vakjes. Ik tekende in de lucht figuren (zie foto) en de kleuters mochten ze dan na tekenen. Er was geen juist of fout, ze tekenden zoals zij dachten dat het moest, of zoals het lukte. Nadien nog een blanco blad, om te vullen met de schrijfbeweging die zij het leukst vonden van de 8.









We speelden nog eens het kringspel waarbij de kleuters nabouwden wat ik had gemaakt. Het was een leuke, klassikale voormiddag. Tot morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten