maandag 27 januari 2014

Dag 1: Victor en allerlei gevoelens

Manuel was vandaag de kapitein. Yara is deze week de tijdsbewaker, Yarne zorgt voor de kalender en Laura is de weervrouw.


Na een lange praatronde, met veel weekend verhalen, was er even tijd voor groene werktijd. Jens had een smartgame bij. Dat was weer heel interessant. 




Janneke had een boekje bij met allemaal meisjes, die je zelf nog kleren en een kapsel kon geven. Ze koos er twee die ik kon kopiëren, voor de anderen. Daar hielden ze zich dan ook mee bezig.




Na de speeltijd kwamen we samen in de praatronde. Dit doen we altijd. Maar vandaag was er wel een bijzondere reden. We ontmoette Victor. Voor sommigen de eerste ontmoeting, voor anderen blijkbaar een heel fijn weerzien =) (http://www.schoolzonderpesten.be/nl). We hebben het dan ook over gevoelens gehad. We bespraken Victor en dat vreemde bolletje op zijn muts. We bespraken de gevoelens rond "rood" (slecht gevoel) en "groen" (goed gevoel). We gaven Victor door en luisterden naar een verhaal, de kleuter moest dan de juiste kleur naar voor draaien. Iedereen vertelde zelf ook waar zij bang, boos, blij of verdrietig van worden/werden.



Dan gingen we aan de slag om de gevoelens-meter te maken. Het juiste mondje tekenen bij het juiste gevoel (want boze wenkbrauwen en een glimlach - is dat hetzelfde als boze wenkbrauwen en een pruillip?...) Ze kleurden het bolletje van Victor in de gepaste kleur en ze mochten zelf bij elk gevoel iets tekenen waar zij blij, verdrietig, boos of bang van worden. Iedereen heeft vandaag de gevoelsmeter gemaakt en alles stap voor stap besproken.























Namiddag stonden er vier doosjes op ons vensterbank. Ik had allerlei prenten met verhalen bij. Ik las alles voor, we bespraken de prenten en dan moesten ze in het juiste doosje belanden. Iedereen kwam aan de beurt en we deden het nog eens met andere kaartjes voor we naar huis gingen. 




Het was ook rode werktijd. Er werd verder gewerkt aan en gepraat over de gevoelens-meters. Ze konden de wiskunde- of taalspelletjes spelen op de pc. Een smartgame (of ander spel) spelen of een boekje lezen. 











Laura was de opruim-kampioen. Morgen gaan we verder met Victor en zullen we ook dieper ingaan op één specifiek gevoel. Tot morgen allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten