donderdag 9 januari 2014

De muziekronde en puzzels knippen

Amelia bracht vandaag een briefje mee voor de muziekronde. Haar lievelingsmusical is die van K3 in Wonderland - die gingen we dus opzoeken op de computer. Maar eerst mochten we naar de BIB-truck om nieuwe boekjes te kiezen voor de klas. Toen we terug kwamen hielden we een praatronde. Yara was vandaag de kapitein (en ik ben vergeten een foto te nemen van onze map...). Sommigen hadden een kompas meegebracht. We hebben dat dan eens goed bekeken. De pijltjes wezen altijd naar dezelfde plaats. Het Zuiden en het Noorden. We hebben er dan een kaart bij genomen en nu weten we hoe we een kaart moeten "lezen". Ook hebben we op de wereldbol nog eens gekeken waar BelgiĆ« ligt en dan het Noorden en het Zuiden. 


Yara bracht een boekje mee over "uitvindingen". Daar stond ook van alles in over het kompas, sterren en kaartlezen en zeevaart. Heel leuk!


Dan hebben we alvast een stukje van de musical gekeken voor het tijd was om een koek te eten (zie filmpje onderaan ;)).





Andreas ontdekte op zijn 'Kiri' bakje: een kompas en een landkaart! Toeval of niet?!


Na de speeltijd was het groene werktijd. De kinderen kozen zelf waar ze gingen werken of spelen.


Er werd nog geld gemaakt, biljetten en munten, de schatkaart puzzel en de schatkistjes werden goud gespoten.



De musical bleef ook opstaan, dus wie wou kon daar naar gaan kijken.


















Tijdens de namiddag schreven we een "N" van Noorden en de "Z" van Zuiden, om in onze klas op te hangen.


Martine kwam een uurtje bij ons in de klas, om te helpen met de vrije teksten. Er zaten weer pracht verhaaltjes en tekeningen bij!




Enkele meisjes hadden een beetje geoefend op het zingen van een liedje. Ze vroegen dan ook of ze dat mochten doen tijdens de afsluitronde. Het resultaat zie je in het filmpje =) Om af te sluiten las ik het laatste deel uit Alexander zijn ROX boek voor.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten