vrijdag 24 januari 2014

Bravooo Filou! en veel letters

Karrewiet vandaag. We staken weer een hele boel op. Zo was er de gouden schoen, een 'paraglider', de koning die mee deed aan een toneel met vluchtelingen (zelfs dat onthouden!) en de meest irritante liedjes. 



Yarne had een smart game bij, hij voorziet ons regelmatig van leuke spelletjes =) Dus daar zijn ze veel mee bezig geweest vandaag.


Er werd aan de vrije teksten gewerkt.


Sinja had tape bij en er werd nog intens gewerkt aan de straat =)



Er was een spelletje met cijfers en tellen op de pc.


En de magneten werden ook weer bovengehaald.










Na de speeltijd was er de turnles. Toen de kleuters terug kwamen hebben we alles opgeruimd en was er een initiatie in het volgende hoofdstuk met Flonflon. Het ging over een rollenspel, de hond Filou moest het kindje spelen en was jarig. Ik sta er toch steeds van te kijken hoe enthousiast de kinderen zijn bij Flonflon en hoe spontaan ze er in op gaan! Super tof. Dus er zal ook wel snel een nieuw liedje aankomen.

We kregen ook een verslagje van de laatste kinderraad.



Namiddag is iedereen in tijdschriften en kranten op zoek gegaan naar de eerste letter van zijn/haar naam. Dat ging super goed! We ontdekten dat de letters op verschillende manieren geschreven kunnen worden. De knipsels werden bij de juiste letter geplakt. Ze zitten nu in ons letter kijkboek. 















We sloten af met nog een beetje Flonflon. Alexander was de opruim-kampioen!


Volgende week zal het eerder een projectweek worden rond gevoelens en de pop Victor. Een aangenaam weekend voor iedereen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten