dinsdag 21 januari 2014

Boekenronde en huisnummers

Amelia verzorgde vandaag de boekenronde. Ze bracht allemaal sprookjes van Andersen mee. Ze koos er eentje uit om voor te lezen in de klas, "Wilde zwanen". Na de turnles heb ik daar dan het grootste deel van voorgelezen.

 

De kinderen hadden ook allerlei leuke spullen bij. Een greep uit het aanbod, onder leiding van kapitein Yarne:


De auto van Yara. Die was heel leuk, want je moest hem besturen met een afstandsbediending. Daarmee zouden ze dan kunnen rijden door hun zelfontworpen straten.


De pony van Sinja, die kon ook zelf lopen.


Leger troepen van Jens.


En speciale stiften van Laura. Daarmee kon je allerlei patronen tekenen en dan overtrekken met een magische witte pen. Dan veranderde de kleuren! 



Voor de speeltijd werd er gespeeld/gewerkt met de meegebrachte spullen. Sommigen hadden ook tape bij, dus ze vervolledigde de straten in de eetzaal.










Er werd een parking gemaakt, aangegeven met een 'P'.


En alle huisjes kregen een huisnummer. Tof idee van de kids.







Voor Janneke haar hondje werd er zelfs een huisje ontworpen.





Er werd ook veel geoefend op het rijden met de auto, tussen de lijnen. Dat was wel een uitdaging en iedereen wou het eens proberen.





Janneke hield ook allerlei gegevens bij over het welzijn van haar hond.











Na de speeltijd was er dan de turnles en heel even tijd om af te werken waar ze mee bezig waren. We zijn wat vroeger in de praatronde gaan zitten, voor het boek van Amelia. Namiddag was er de klasraad. We hebben lang en veel besproken. Er kwamen ook enkele leuke ideeën. Zo willen ze bijvoorbeeld het winkeltje in de klas opruimen en er een 'échte' winkel van maken met prijzen, gesorteerde producten... 




Er waren ook enkele opdrachtjes voor de speelstraat. Zo moesten ze allerlei spullen van het ene huis(nummer) bij een ander bezorgen.








En ongebruikte stukjes tape werden snorren ;)



Yarne was vandaag de opruim-kampioen! Zie hem eens stralen =) 


Morgen mag Andreas een foto meebrengen voor de fotoronde. 

Is er iemand die graag eens iets zou komen maken/doen met de kleuters? Laat het mij gerust weten! Je bent altijd welkom in de klas! Of heb je een idee om ergens heen te gaan? Ook altijd welkom =)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten