woensdag 22 januari 2014

Onszelf meten en het onderzoek vastleggen

Vandaag bracht Andreas foto's mee voor de fotoronde. Hij koos voor een foto van zijn gezin "gemaakt door de fotograaf" =), van hem en zijn broer en de toch wel indrukwekkende foto van de ROX auto. Ook Suzanne was populair. Die kleine broertjes en zusjes doen het goed bij ons in de groep. Hij vertelde ook over de vakantie met de tent. Heel leuk, bedankt Andreas!


Jeff had vandaag de sjaal van zijn papa bij. Het viel me op dat het wel een hele lange sjaal is. Iemand vroeg zich af of Jeff groter zou zijn dan de sjaal. Dat hebben we dan eens onderzocht. Jeff plaatste de sjaal op de grond en we zijn er eens allemaal naast gaan liggen =) 














Ik kwam het dichts in de buurt ;)


Ze vertelden en toonden elkaar nog van alles. Het was een lange praatronde en de kinderen hadden veel ideeën. Maar woensdag is een korte dag...

Rebeka luisterde naar een mooi verhaal dat ze had meegebracht.


Amelia en Janneke gingen het onderzoek van de zelfgemaakte straat vastleggen op een onderzoeksblad. We keken samen naar de blog en ze zochten zelf de geschikte foto's.




Daarna werden ze geprint, uitgeknipt en de gepaste woorden werden er bij gestempeld.



Ik bracht vandaag ook een 'bibber-spel' mee. De kinderen wisten niet wat het was, de batterijen zaten er ook nog niet in. Ze moesten eerst zelf uitzoeken hoe we de batterijen er in gingen plaatsen. En uiteindelijk ook ontdekken welke schroevendraaier ze er voor nodig hadden.





Toen dat gelukt was, moest het schroefje er ook weer in natuurlijk. Dat was niet zo gemakkelijk als er uit en vroeg om iets meer geduld. 


En dan kon het spelen beginnen. Proberen de metalen randen niet te raken en dus zo min mogelijk, tot geen geluid horen.







Ook de wegen werden hersteld, zoals dat bij échte Vlaamse wegen hoort ;)






Er werd met een 'nieuwe' spirograaf-lat gewerkt en ook de andere sjablonen hebben momenteel veel succes.












We sloten af met, alles rond "de straat maken" van de afgelopen dagen, te bespreken.


Yarne en Jens waren de opruim-kampioenen! En wat Andreas aan het doen was weet ik niet ;) 



Sinja mag morgen een CD meebrengen voor de muziekronde. Morgen ochtend komen de kittens van Laura even op bezoek!! Daar kijken we naar uit. En morgen namiddag doen we een eerste techniek-atelier in de kleuterklassen - ik ben nieuwsgierig!

1 opmerking: