dinsdag 28 januari 2014

Dag 2: vrije expressie en beleving



Noëmie mocht vandaag een boekje meebrengen. Maar ze was niet thuis geweest, dat komt volgende week in orde. We hielden een praatronde. Na de praatronde, groene werktijd. 

Er werd gespeeld met de smartgame van Yara, Yarne zijn stratego of getekend. 








Omdat Ann afwezig is, deze week geen bewegingslesjes. Maar we zijn toch even gaan bewegen in de eetzaal. Ik had allerlei klassieke en instrumentale muziek bij. De kleuters mochten hier vrij op bewegen. Na elk liedje kwamen we even samen en bespraken we welk gevoel de muziek ons gaf. 








Daarna kreeg iedereen die het wou, een groot blanco blad. De CD ging in de CD-speler en ze mochten vrij tekenen op de muziek. Het mocht zijn wat ze zelf graag zouden weergeven. Ingaan op de muziek, tekenen wat ze voelen, gewoon zo iets tekenen... Dat vonden ze heel fijn, je kon ze zien genieten.






















Wie niet mee deed, hield zich rustig bezig in de hoekjes. Juist voor de middagpauze speelden we een kringspel. Er lagen een aantal blokjes op de kijktafel. Iemand ging weg, een aantal blokjes verdwenen - maar hoeveel waren er dat precies? 



Namiddag was er eerst onze klasraad. De foto zit er bij maar is blijkbaar ondersteboven weergegeven op de blog... Vreemd. Nadien was het rode werktijd. Ze konden met verknipte foto's (van zichzelf) aan de slag om allerlei vreemde combinaties te maken en zo vreemde of bijzondere gevoelens uit te drukken (of verzinnen).





Ik had een tekening gekregen. Daar had ik tijdens de middag een oefening van gemaakt. Ze moesten door het doolhof en alle kronen aanhalen maar niet de vakjes met een spin.




Of ze konden in kranten en tijdschriften op zoek naar foto's over gevoelens. We merkten op dat er in reclame boekjes vooral gelachen werd en in de krant veel verdrietige gezichten te zien zijn.









Voor we naar huis gingen geen verhaaltje maar nog een kringspelletje. Ik maakte een opstelling met de blokken en om de beurt moesten ze deze precies hetzelfde nabouwen. 



 Morgen brengt Yara een foto mee. We gaan ook voor het eerst dit jaar, schrijfdansen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten