woensdag 8 januari 2014

De letter "K", schatkisten en een puzzel

Vandaag weer een leuke praatronde. Alexander was de kapitein en had schatkaarten bij. Noëmie een speur-spel (dat gaan we morgen eens proberen te spelen). Jeff had een boek bij met allemaal landkaarten...de kleuters vroegen zich af hoe je zo een boek noemt. Dat was een weetje, dus Jeff en Amelia zijn het eens gaan vragen in de eerste graad - het is een atlas. Ook zagen we op Alexander zijn kaart hetzelfde symbool als we op sommige andere kaarten zagen. Amelia wist dat dat een kompas is. Laura vertelde dat bij een echt kompas de pijltjes bewegen, maar enkel als je rond stapt. Sommigen kenden een kompas, anderen niet. We willen dat toch eens beter bekijken - Heb je thuis een kompas? Mogen wij dat dan misschien morgen eens bestuderen? 

Vandaag werkten sommigen aan de schatkistjes. 



Met waterverf konden ze de letter "K" van "kaart" beschilderen. 



Er werden schatten verstopt.


Of boekjes gelezen =)



Omdat alles zo rustig verliep, hebben we de radio ook aangezet met achtergrond muziek. Toen werd er gedanst.











We kregen vandaag lekkere mandarijnen.


Na de speeltijd konden ze ook een schatkaart-puzzel maken. De kaart hing op in de puzzelhoek. Ze konden zelf de stukjes uitknippen en dan met behulp van het voorbeeld hun eigen kaart in elkaar puzzelen.




Yara haar spel kwam ook aan bod. En ze sprong hier en daar bij om de regels uit te leggen.





Yara en Yarne ontdekten dat ze niet alle stukjes onmiddellijk konden vastlijmen want dan liet het mis. Ze moesten eerst de stukjes, los, puzzelen en als alles juist lag, er de lijm op smeren.





Tijdens de afsluitronde bespraken we wat we allemaal gedaan hadden en hoe we dat gedaan hadden. Er werden mopjes getapt en ik las nog een stukje voor uit Alexander zijn boek. Jeff was de opruim-kampioen! 



Heb je thuis een pakje vochtige doekjes? Dan mag je er zo eentje meegeven, als je wil. Dan leggen we weer een reserve aan. Bedankt en tot morgen allemaal! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten