vrijdag 17 januari 2014

Contractjes en een beeld dat "Oscar" heet


De actua-ronde bracht vandaag twee vragen met zich mee:
- Welke kleur hebben de ogen van een ijsbeer? Jeff en Jens gingen dat namiddag eens opzoeken.
- Wat zijn de standbeelden die Oscar heten? Amelia en Noëmie zouden dat onder de loep nemen.


Tijdens de groene werktijd werd er voornamelijk gewerkt met de sleutels, aan de contracten en met de klei-opdrachten.
















Na de speeltijd en na de turnles was er iets nieuw te vinden in de crea-hoek, een spirograaf. De kinderen werkten verder met wat ze voorheen bezig waren. Dat was echter niet lang, want we ruimden op tijd op om samen een terugblik-ronde te houden.






Namiddag was Else-Lise bij ons in de klas. Zij hielp met de onderzoekjes. Ik hielp met de contractjes (want die moesten vandaag af zijn) én er waren nieuwe oefeningen in de schrijfhoek. Allemaal met de focus op voorbereidend schrijven en schrijfmotoriek. Dat was geen moetje maar een magje. Ook werd er nog met het woord-spel op de computer gespeeld of gelezen.
















Tijdens de afsluit-ronde stelden de groepjes hun onderzoekjes voor. Jens en Jeff zochten op welke kleur de ogen van een ijsbeer hebben. Er werd eerst geraden: blauw, grijs, bruin... Maar het antwoord is: zwart! Goed gedaan onderzoekers.


Amelia en Noëmie zochten op wie Oscar nu precies is. Ze ontdekten dat het een trofee is die in Amerika wordt gegeven aan de beste film, acteur... Ze wisten ook waar Amerika lag op de wereldbol. De vraag kwam hoe zo een groot standbeeld dan moest gedragen worden? Wel, het is eigenlijk maar een klein beeld dat je toch wel gemakkelijk in je handen kan houden. Knap meisjes!


Rebeka was de opruim-kampioen.


Een fijn en ontspannend weekend allemaal. Tot maandag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten