dinsdag 1 maart 2016

ondersteboven tekenen zoals Michelangelo


We hebben er weer een kunstige dag opzitten. Vanmorgen hebben we eerst in een boekje over Piet Mondriaan gekeken. We zagen dat hij in het begin helemaal geen vlakken en de kleuren rood, blauw, geel, zwart en wit gebruikte maar hij maakte landschappen en schilderde portretten.



We hadden het ook over Michelangelo maar dan niet de ninja turtle :) Maar blijkbaar is dat ook een Italiaan en kan hij goed tekenen!


Na de ronde en het toonmoment was het vrije werktijd en mochten we in de hoeken gaan spelen.



Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we met een groepje gekeken naar een kleine presentatie over Michelangelo. Wist je dat hij 4 jaar lang gewerkt had aan de tekeningen in de Sixtijnse kapel in Rome en dat hij dat de hele tijd liggend op zijn rug deed? Dat gingen wij vandaag ook een proberen. Kristie had onder de tafels lege bladeren geplakt en wij moesten eronder gaan liggen en zo een tekening maken. Dat was toch niet zo gemakkelijk allemaal! Maar wel leuk en soms grappig :)
Ondertussen werden er ook weer hele mooi schilderijen gemaakt in ons atelier.


















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. De reizende kunstenkoffers waren aangekomen en we gingen samen de 4 koffers opendoen. We zagen 4 verschillende schilderijen en hadden het over kunstwerken, kunstenaars en wat ze allemaal nodig hebben.


We zijn ook begonnen met 1 schilderij eruit te nemen en dit hebben we eens goed bekeken. Wat zie jij erin, wat zou dat zijn, is het mooi of niet,... De titel van dit schilderij was 'Thuiskomst' en het ging vooral over de hoofdkleuren. Daarna hebben we nadien nog leuke spelletjes gedaan; We gingen die kleuren mengen om ander kleuren te bekomen. Een hele leuke activiteit!


















Deze hoek bleef ook open tijdens het hoekenwerk. Er zijn nog enkele kleuters die hun 'ondersteboven-tekening' van Michelangelo moesten afmaken en anders zaten in het atelier of in een ander hoekje.














We keken vandaag ook naar een aflevering van Moffel en Piertje. Het ging ook over kunst.

Tijdens de afsluitronde las Kristie 2 korte verhaaltjes voor die allebei over kleuren en kleuren mengen gingen. En daarmee zat onze dag erop.


Morgen kijken we naar de kunstwerken die Amber heeft meegebracht, gaan we zelf een 'Mondriaan' werk maken en bespreken we nog een schilderij uit de kunstenkoffer.

Het is vandaag complimentjesdag en ik wil graag een complimentje geven aan alle (groot)ouders van onze klas: 'dank je wel dat jullie steeds zoveel leuke spullen meegeven aan de kinderen'! Hier kunnen we zoveel leuke activiteiten doen en maken we samen school! Jullie zijn top!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten