maandag 7 maart 2016

Mona Lisa en kleuren mengen



Het was fijn om vanmorgen terug in de kring te zitten. Ook al waren er een heleboel kleuters ziek! Veel beterschap aan iedereen X

 We hielden een praatronde en het viel op dat er veel kleuters heel erg blij waren.


Na de ronde  was het vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.





Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten kwamen we samen om naar een heel beroemd schilderij. Maar blijkbaar kende veel kleuters dat schilderij al, het was de Mona Lisa. Ze kenden het van een aflevering van ROX waar de Mona Lisa gestolen werd uit een museum.
Kristie vertelde dat we vandaag onze eigen Mona Lisa gingen schilderen. We keken hoe het echt schilderij eruit zag en daarna mochten we aan de slag om een eigen versie te maken van de Mona Lisa. De resultaten zijn heel tof, jullie kunnen ze vrijdag komen bewonderen.

















 Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten heeft Kristie 2 boekjes voorgelezen. Het eerst ging over een schilderij dat over zichzelf vertelde en het tweede boekje was een heel leuk boekje dat ging over kleuren mengen. En dat gingen we namiddag ook doen. In het atelier kregen we de hoofdkleuren en daarmee mochten we aan de slag.

Ondertussen heeft een groepje kleuters Kristie geholpen met het maken van de uitnodigingen en de affiches voor de dag van de kleuter. Ze hangen op aan de inkom van de speelzaal en elke kleuter heeft vandaag ook een uitnodiging meegekregen.
















Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten