donderdag 25 september 2014

pimp my bike

Chiara ging vandaag voor de vakantieronde zorgen. Ze liet foto's zien van haar verjaardagsfeestje en ze vertelde dat ze met mama en papa naar Italië geweest was. Kristie vroeg of ze ook iets in het Italiaans kon zeggen en Chiara telde heel spontaan tot 10 in het Italiaans! Knap hé. Lucas zei dat hij dat ook kon. We gingen eens de kring rond om te horen of we nog andere talen kenden. Karell kon in het Frans tot 10 tellen, we hoorde nog  Engels en Turks en Vlaams (of was het Nederlands?) Wat knap dat we zoveel talen kunnen spreken in de klas! Kristie liet Flanflan ook nog zien. Hij is een klein schaapje en woont in onze klas en spreekt enkel Frans. We gaan dit jaar samen met hem wat woordjes Frans leren.




Tijdens het toonmoment liet Lander nog enkele voorwerpen zien die begonnen met de letter A : een Anker, Afwasmiddel en 2 dino's waarvan de naam ook begon met een A maar die ik nu niet meer kan herhalen :) Super Lander! Het is heel fijn om te zien dat de kinderen zo opgaan in deze activiteit.




3 keuters hadden ook al wat bouten en moeren meegebracht. Dank je wel Lander, Mika en Karell. Misschien komen er nog wel wat bij van andere kleuters, dan kunnen we snel aan onze ontdekdoos te beginnen.



Daarna was het vrije werktijd en speelden we in de hoekjes. Vooral de houten blokken hadden veel succes vandaag!








Na het eetmoment en de kleine speeltijd gingen we iets maken in de klas. We moesten meten en plakken. We gingen een zebrapad maken maar we moesten zelf zoeken hoe we dat konden maken. Het enige waar we rekening mee moesten houden was dat alle strookjes even lang waren. Ze zijn mooi geworden en hangen in de klas op. Ynse zei zelfs dat het nu leek of we een hele grote zebra hadden opgehangen :)







Kaat maakte een mooie toren van houten blokken en ze tekende hem zelfs na op een wit blad! Fantastisch!







In de voormiddag hebben ook al 3 kleuters samen met Anouk gewerkt aan hun fiets. We gingen vandaag onze fiets 'pimpen', mooi maken dus :)





Lander en Thieme gingen tijdens de middagpauze voor de eerste keer naar de Kinderraad. Ze hebben dat heel goed gedaan!

Na de boterhammen en de grote speeltijd hebben we allemaal gewerkt aan onze fiets. We hingen er strookjes aan, er werden motoren aan gemaakt, sommige zelfs met vuur aan! Er kwamen nummers en namen tevoorschijn en mooie linten. Alle kleuters hebben zelf geknipt, geplakt, geregen, gebonden,.. Een fijne les vol met technische snufjes dus :)

















Onze fietsmodeshow is verplaatst naar morgen zodat de kleuters van Nath ook kunnen meedoen. Om 15u00 mogen jullie dus komen kijken naar de modeshow :)


Morgen is het ook Armbandjesdag, wie graag armbandjes wil maken mag er iets van meebrengen.

Tot morgen allemaal!

Kristie

3 opmerkingen:

  1. SUPER knap Kaat!
    En de fietsen zien er 'kei sjiek' uit =)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor de kenners, het waren blijkbaar een allosaurus en een ankylosaurus ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw ik wil morgen ook komen kijken naar jullie fietsshow!!!! Flink gewerkt kids!

    BeantwoordenVerwijderen