dinsdag 2 september 2014

een vriendschapsboom en boeken

Dinsdag = boekenronde en Jens mocht zijn lievelingsboekje meebrengen. Het was een boekje van het visje Nemo. Kristie las het voor. Het was wel een lang verhaal maar het was wel spannend! Dank je wel Jens om dit boekje mee te brengen. Morgen mag Lander een foto meebrengen voor de fotoronde.


Na de boekenronde was het vrije werktijd, we mochten dus zelf een hoekje kiezen om te spelen.








 De oogst van onze schooltuin. Samen met de klas van Nath gaan we volgende week soep maken van de pompoenen, want eigenlijk hebben wij ze vorig schooljaar geplant samen met Nath :)



Na het eetmoment en de speeltijd buiten in het zonnetje gingen we terug naar de klas. Anouk was ook een uurtje bij ons in de klas. Samen hebben we een vriendschapsboom gemaakt. Kristie had een prent van een kale boom en wie graag een vriendje van onze klas wilde worden en zelf ook vriendelijk ging zijn naar de andere kinderen van onze klas, mocht zijn duimafdruk in de boom zetten. Alle kleuters en Kristie hebben dit gedaan. Onze vriendschapsboom hangt op naast onze deur. Kom maar eens kijken!





















Daarna was het tijd om te gaan turnen.
Er zijn sommige kleuters die nog geen turnpantoffels hebben. Denken jullie hier aan a.u.b.? Vrijdag hebben de kleuters terug turnen. Voor de nieuwe ouders : er is ook een turnblog waar je alles kan volgen wat de kinderen tijdens de turnles doen.Je kan hem vinden via de website of via de facebookpagina.

Na de middag hebben we een korte ronde gehouden want er waren nog veel kleuters die iets wilden tonen of vertellen. Thieme had een 'schil' van iets meegebracht. Hij had het gevonden in de tuin en wilde graag weten wat het was. Lander dacht te weten wat het was. Hij had ook zoiets in zijn tuin liggen Hij brengt het morgen mee en dan kunnen we alles eens vergelijken!
Jade liet haar pop zien en liet ook zien dat die pop een navel had. We gingen allemaal eens op zoek naar onze eigen navel. Kaat vertelde dat ze een boekje over navels had en dat ging ze morgen ook meebrengen!
Veel plannen dus :)



We kozen ook ons taakje van het takenbord en onze foto's die we gisteren gemaakt hadden, hebben we ook op de deur en onze schuifjes gehangen.






Hierna zijn we de eerste keer dit schooljaar naar de bibtruck geweest. We kozen allemaal leuke boekjes en verhalencd's voor in de klas.










Terug in de klas mocht wie dat wilde nog iets eten of drinken en nadien konden we in de boekjes kijken van de bibtruck.



Als afsluitmoment las Kristie een gekozen boekje voor. Het werd Henny en de piraten. Een tof en grappig verhaal.

Tot morgen allemaal!

Kristie



1 opmerking: