maandag 2 december 2013

De schoorsteen en zwemmen

De start van een leuke en spannende week....want op vrijdag is Sinterklaas jarig =) 
Eerst de praatronde, er kwamen veel verschillende onderwerpen aan bod. Maar de Sint had toch de bovenhand. Het ging over de schoen zetten, de Grote Sinterklaasshow, gebak en snoep... We hebben ons versje nog eens opgezegd, de kinderen kennen het eigenlijk al behoorlijk goed. Na de praatronde hebben we een verwerking gemaakt op wat we vorige week gedaan hebben, namelijk de weg van de post. De kleuters moesten verschillende tekeningen uitknippen en dan in de juiste volgorde opplakken. Dus van het schrijven van een brief/kaart tot wanneer de geadresseerde de brief/kaart leest. Ze deden het heel goed en vlot, knappe koppen. 







Na de opdracht werd er nog zo een 10-tal minuten vrij gespeeld in de hoekjes. Jammer genoeg wou m'n smartphone even niet meewerken en heb ik geen foto's kunnen maken =( Na de speeltijd zijn we dan, eindelijk, begonnen met het maken van de schoorsteen (die we op vrijdag als attribuut zullen gebruiken). Vandaag was het de beurt aan de basislaag, bruin. Hard werken maar wel goed gewerkt.











Er ontstond een spontaan poppenkast-spel in de praatronde.




We zijn dan ook op tijd beginnen opruimen, zodat we een leuke afsluitronde konden houden. Vijf van de kinderen hebben ons een hele leuke voorstelling gegeven met de handpoppen. De uitdaging is om er morgen meer een verhaal van te maken - ik ben nieuwsgierig =)





Manuel werd de opruimkampioen en Laura was heel trots op hem. Ik las het verhaaltje voor en Sinja mag morgen een boekje meebrengen voor de boekenronde.


Voor we onze boterhammen zijn gaan opeten, zijn we ook even begonnen met de volgende letter voor ons lettermapje. De tweede letter is de "S" - we hebben samen alvast nagedacht over woorden om op te schrijven en zijn begonnen met tekeningen maken. Morgen gaan we er mee verder.




En dan ZWEMMEN! Iedereen keek er enorm naar uit. Het was dan ook weer heel plezierig =) Bedankt aan alle ouders die zo enthousiast en behulpzaam zijn komen helpen!! 









Tot morgen allemaal.

PS: Moest er zich nog iemand geroepen voelen om soep te maken voor onze klas deze maand - spreek me gerust aan =)

2 opmerkingen: