donderdag 19 december 2013

Enveloppen decoreren en leuke achtergrondmuziek

Vandaag geen muziekronde, Emily is ziek. Wel een praatronde en veel te vertellen. Omdat de kleuters deze morgen ook al zeer actief waren, hebben we even een beetje ochtendgymnastiek gedaan, zodat we daarna weer rustig samen konden zitten ;) 
Ik had vandaag 2 loepenpotjes meegebracht. Samen met het potje van Jeff hadden we er nu 3 en konden meer kinderen tegelijk er mee bezig zijn.


De kinderen hebben vandaag allemaal hun enveloppen voor de nieuwjaarsbrieven versierd. Ze moesten hun naam stempelen maar verder hadden ze artistieke vrijheid met de spullen op de tafel ;)




Er werd gebouwd, gelezen en met de auto's gespeeld.







Omdat Yara deze week een boekje vol met cijfers en eentje met letters had meegebracht, voorzag ik tijdens de voormiddag ook enkele verwerkingsblaadjes. Er waren 2 oefeningen rond tellen en 2 rond letters. Ze mochten kiezen wanneer ze ze maakten maar vandaag moest wel iedereen ze afwerken. Enkelen begonnen al tijdens de voormiddag.



Na de speeltijd hebben we de praatronde verder gezet, want onze tijdsbewaker, Yarne, gaf tijdens de ochtend aan dat we met te veel waren voor de tijd die we hadden ;) Jeff vertelde over het nieuws dat hij gezien had op tv. Er waren veel mensen zonder huis, ook mensen zonder familie, ergens in een ander land. Het leger zou er voor iets tussen zitten... De kleuters begonnen een gesprek over wat zij ook al gezien hebben over geen huis hebben of alleen zijn. In de kast van de klas lagen nog deurhangers van de CM. Deze waren voor eenzame mensen. De kinderen besloten om deze mooi te versieren - we gaan er na de vakantie zeker nog proberen iets mee te doen.



Er werd ook nog in de hoeken gewerkt.











"Suzanne" klonk ook nog door de klas. Dus hebben we dat via youtube ook nog eens kunnen beluisteren. Ik heb dan een Nederlandstalig-muziek-moment gehouden. We luisterenden naar muziek van Herman van Veen, het intoliedje van Pipi Langkous, Calimero, Rob de Nijs met Jan Klaasen was trompetter ... Er werd vrolijk meegezongen en gedanst terwijl ze bezig waren ;) 






Tijdens de middagpauze aten we voor de laatste maal lekkere (groenten)soep ten voordele van de kinderraad. Bedankt Dorine en Sam (mama en papa van Jeff)! We hebben best een leuk centje kunnen sparen om af te geven aan Rabia.

Namiddag hebben de kinderen vrije teksten gemaakt en hebben ze hun mini-contract afgewerkt. Zij die al klaar waren hebben de anderen heel fijn op weg geholpen. Tof voor de juf, wanneer je zulke lieve en goede helpers hebt.







Janneke was de opruim-kampioen! 


Morgen is er ons kerstfeest in de klas! We zullen samen kringspelletjes spelen, gezellig eten (en snoepen ;)), de pakjes opendoen en voormiddag komen Mirja, Kees-Jan en Mireille ook nog kerstliedjes met ons zingen! Het gaat super gezellig worden =) 

Namiddag is er dan Freinet's-got-talent. Georganiseerd door de derde graad. We gaan er allemaal naar kijken. Ook enkele kinderen van onze klas doen mee - zij gaan dansen op het introliedje van ROX!

Wanneer zoon/dochter een pakje op zijn/haar hand had staan vandaag - denk je er dan a.u.b. aan om morgen het pakje mee te geven! 

In de boterhammendoos zitten ook nog de centjes van de nieuwjaarsbrieven, dit heb ik jullie gisteren via mail laten weten. 

Tot morgen, voor de laatste schooldag van dit jaar! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten