maandag 9 december 2013

Een trap bouwen en knutselen voor de kerstmarkt

Een nieuwe week met nieuwe verhalen. Vanmorgen ontstond het plan om een huis, zelfs een straat te bouwen en trappen om van in het "riool" de straat op te raken - allemaal om met de "ninja turtles" van Manuel te spelen. Er werd ook gesproken over kerstversiering - kerstballen, welke vorm hebben ze? Hoe kunnen we ze maken? Vandaag werd er al een aanzet gegeven maar we gaan er morgen mee verder.







Een hoge trap bouwen is niet zo gemakkelijk! Hij breekt af, hij valt uit elkaar... Samen hebben we onderzocht hoe we dat nu eigenlijk stabiel kunnen bouwen.





Jawel hoor =)





Amelia had een boek bij van de Sint, de kinderen vonden het heel interessant - dus kozen ze één pagina die ze ook wel zouden willen maken, ik nam er kopieën van.


En ze dachten na over hoe ze zelf 2-D kerstballen kunnen maken. Eerst probeerden ze het zo maar dan was de vorm niet mooi rond. Dan zijn ze verschillende objecten in de klas beginnen te gebruiken om cirkels te tekenen - grote en kleine cirkels.








Namiddag kwam Esther, de mama van Noëmie, met de kinderen knutselen voor de kerstmarkt. Ze maakten allemaal een kleurrijke sneeuwman =) Het was gezellig. Bedankt Esther voor het idee en de uitvoering met de kleuters! Vrijdag dus zeker eens een kijkje komen nemen op onze kerstmarkt, vanaf 18u ;)

















Na het knutselen was er nog een half uur over. Het was rode werktijd en we hebben, met de kerst CD op de achtergrond, eens allemaal minstens één puzzel gemaakt.










Vandaag twee blink-momenten in de klas! Rebeka heeft super flink door gegeten vandaag en had al haar boterhammen op. Jeff is een kanjer in het maken van puzzels! Hij heeft er meer dan 3 gemaakt en heeft anderen geholpen. Fijn zo.

Morgen is het boekenronde en Emily mag haar lievelingsboek meebrengen. Het is niet alleen boekenronde - Manuel wordt 5 jaar! Dat gaan we dus vieren en zijn mama komt ons trakteren op lekkers =) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten