maandag 16 december 2013

Stemmen voor de nieuwjaarsbrief en veel letters

Na de start van de week, met de praatronde, had ik de kleuters ook iets te vertellen. Ik had twee nieuwjaars-"brieven" meegebracht. Ik las ze allebei voor en dan mochten de kleuters stemmen voor de brief die zijn het mooist/leukst/... vonden. De brief die verkozen werd, zal ook de brief zijn die jullie op 1 januari te horen krijgen ;) Vandaag stond in het teken van beginnen inoefenen en aan onze brief zelf beginnen werken.


Tijdens het hoekenwerk in de voormiddag, mochten de kleuters kiezen wat ze graag zouden doen. Wat ze precies zouden willen doen, bespraken we al na de praatronde. Ze kwamen ook één voor één bij mij om hun naam op hun brief te schrijven.












Het poppenkast-spel was (weer) in trek. De kleuters bouwden een heus theater en gaven voorstellingen aan elkaar.


Yara bracht deze week ook het boek van "Het cijferwinkeltje" mee. We hebben vandaag iets eerder onze klas op orde gebracht en ik ben het beginnen voorlezen. Er stonden ook allerlei opdrachten in en we deden zo ook enkele telspelletjes in de kring. Op het einde van de dag las ik het laatste stukje voor. Iedereen luisterden heel aandachtig en geconcentreerd =)



Namiddag was het rode werktijd. Ze mochten lezen, een spel spelen of spelen met de materialen die ik op de tafels aanbood. Dat waren allerlei soorten letters, een telspel en een sorteer-/bouwspel.





We begonnen ook aan ons "geheim"-project: de nieuwjaarsbrieven. Nog niet iedereen heeft al gewerkt aan de brief - we gaan er dus morgen maar zeker op woensdag mee verder. We lichten slechts een tipje van de sluier want we willen jullie toch een klein beetje nieuwsgierig maken.









Er werden allerlei woorden en namen gemaakt met de letters =) Ze probeerden ook elkaars naam te leggen of die van broer(s), zus(sen).




Emily was vandaag de opruim-kampioen want ze deed heel flink mee. Goed zo Emily! Yara brengt morgen een boekje mee - "Het letterwinkeltje" want daar vertelde ze ons over en de anderen zouden het ook eens heel graag zien en horen. 

Morgen namiddag vieren we alvast Janneke haar verjaardag, want haar echte verjaardag valt in de kerstvakantie. 


Denk je er ook nog aan om:

- Je naam te noteren voor het oudercontact op dinsdag 7 januari?

- Als je meerdere nieuwjaarsbrieven wilt, het ingevulde briefje en het geld mee te geven aan zoon/dochter?


Tot morgen allemaal!

1 opmerking: