woensdag 18 december 2013

Nieuwjaarsbrieven, een "kijkdoos" en heel veel geld

Manuel mocht vandaag een foto meebrengen maar was de foto thuis vergeten =) Geen probleem! We hielden een praatronde tussen de gezellige kerstverlichting. De kleuters brachten van alles mee en hadden best wat te vertellen. 
Jeff bracht een potje met een loep mee - daarmee kon hij van alles onderzoeken. Dat was dan zijn plan, hij ging op zoek naar kleine spullen in de klas om van dichterbij te bekijken. 
Yara bracht "echt" geld en verschillende scans van kaarten mee. We bespraken ze en bespraken ook sommige details op het geld. Yara, Sinja, Noëmie en Amelia zouden enkele van de spullen graag natekenen.


Naar aanleiding van iemands verhaal vertelde ook Andreas over zijn zusje, Suzanne. Ik kende een liedje over een Suzanne, Andreas ook =) De anderen niet - we hebben het opgezocht via youtube en de hele voormiddag zongen enkele kleuters het aanstekelijke, mooie liedje. 




Er werd gelet op veel details. Van symbooltjes tot "vreemde" talen ;) 



Ook werkte iedereen de nieuwjaarsbrief af. Dat nam best veel tijd in beslag, want we deden het om de beurt. Morgen versieren we de enveloppen en dan zijn ze helemaal klaar!














Rebeka was de opruimkampioen! 


Emily was de enige die nog geen CD/muziek heeft meegebracht, dus zij mag dat morgen doen. 

We hebben met het team besloten om geen aangekochte nieuwjaarsbrieven te gebruiken. We maken een kopie van de brief die de kleuters zelf gemaakt hebben. Ik bezorg jullie je geld dus terug maar maak wel de kopieën die jullie me hebben doorgegeven. 

Wie nog extra brieven wilt, naast het origineel - gelieve het me ten laatste morgen te laten weten! 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten