woensdag 11 december 2013

Hallo Hamza!

Woensdag fotoronde. En het was dan eindelijk Noëmie haar beurt. Ze had verschillende foto's bij maar koos er eentje uit om ons meer over te vertellen. Het was een foto van haar en een groot deel van haar familie. Ze vertelde wie iedereen was en dat haar mama er niet op stond omdat zij de foto gemaakt heeft. Ze beantwoorde ook de vragen van de anderen - fijn Noëmie en bedankt voor de leuke foto's.


Vandaag kwam ook Hamza wennen in de klas. Zijn zusje ging wennen bij Ann. De kleuters hebben zich aan elkaar voorgesteld. Het was fijn om je te leren kennen Hamza! Hij heeft tijdens de voormiddag onze klas een beetje kunnen verkennen maar zoals altijd, woensdagvoormiddag gaat heel snel voorbij.


Na de foto- en praatronde zag de tijdsbewaker dat het tijd was om te starten, dus dat deden we dan ook. Gisteren bespraken we enkele dingen die we zouden kunnen doen deze week. Vandaag begonnen we met kerstbomen maken. Gisteren gebeurde het met de blokken. Nu had ik een blad met figuren, trapezium, driehoek, vierkant bij en die bespraken we. Hoeveel hoeken zijn er? Waarin verschillen de vormen? De kleuters zijn ze dan beginnen inkleuren en in elkaar puzzelen, want met die vormen konden ze een kerstboom "maken" op papier.



Verder werden er nog kerstballen ontworpen (er zijn er heel knappe bij!) en in de hoekjes gespeeld.
















In de kring deden we nog het kwisje (een bundel met allemaal vraagjes) dat Noëmie bij had. Dat vonden ze wel tof, dus Noëmie heeft het in de klas gelaten zodat we het morgen nog eens kunnen doen. Vandaag was er ook niet 1 maar waren er 7 opruim-kampioenen! Al die snippertjes oprapen vroeg wel om wat toewijding ;) 



Morgen mag Janneke een CD meebrengen. En Andreas zijn ouders, Marjolijn en Bart, sponseren de kinderraad met verse soep. Wil je zoon/dochter morgen lekkere soep tijdens de middag? Geef dan even € 0,50 mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten