dinsdag 10 december 2013

Manuel is 5 jaar!

Vandaag werd Manuel 5 jaar! Gelukkige verjaardag jonge man! xxx Dat hebben we dan ook gevierd, later meer hierover.


Vandaag mocht Emily een boekje meebrengen. Het was een boekje met "ponyverhalen" en dat past toch wel echt bij haar =) Ik heb er dan door de loop van de dag ook uit voorgelezen.


Nadat Emily ons haar boekje had laten zien, hielden we nog een praatronde. We bespraken de vorm van een kerstboom. Enkele kleuters gingen graag verder met kerstballen ontwerpen. Anderen gingen een kerstboom maken met blokken. En de jongens gingen verder werken aan een huis.








We zijn schijfjes gaan gebruiken. De kleuters vouwden deze 2x dubbel en knipte er dan in. Zo ontstonden er heel originele ontwerpen.





En de meisjes dachten samen verder na over de kerstboom.




Janneke ging nog op zoek naar ronde vormen en figuren om kerstballen te maken. 


Het resultaat =) Leuk gedaan meisjes.




Na de speeltijd was er dan het turnlesje en toen de kids terug kwamen waren Ariana, de mama van Manuel, en Mireille, de oma van Manuel, daar om ons allemaal te trakteren op heerlijke groentesoep. We hebben samen gezellig gegeten en we hebben voor Manuel gezongen. Bedankt voor het lekkere traktaat Manuel!!




Na oefenen met het kerstkoor en buiten een frisse neus halen, hielden we onze klasraad =) En we hadden post ontvangen....post van de Sint!! Hij bedankte ons voor de mooie bundel met tekeningen. En we kregen van hem, een hele leuke poster voor de letterhoek. Tof!


Na de klasraad keken we allemaal eens goed naar de jarige. Welke kleur hebben zijn ogen? Wat heeft hij aan? Hoeveel jaar werd hij? En dan zijn we gaan tekenen voor Manuel. De namiddag is dan ook omgevlogen. Nog snel een boterham of koekje eten, even een afsluitronde en het was tijd om de schoenen aan te doen.

NoĆ«mie mocht vorige week een foto meebrengen maar toen werd ze ziek. Ze krijgt dus morgen de tijd om deze aan ons te laten zien en er over te vertellen. 


!! We zijn ook nog steeds op zoek naar hulp voor de opbouw en/of afbraak van onze kerstmarkt. Wie kan helpen kan zijn naam noteren op het blad, op het wit infobord, in de speelzaal !!

!! Wie heeft zijn briefje voor de deelname van het kamp nog niet afgegeven? Als je kleuter niet mee gaat op kamp, laat je me dat ook even weten aub?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten