dinsdag 3 december 2013

Teamwork en een afgewerkte schoorsteen

Vanmorgen had onze Spiekpiet een subliem plaatsje uitgezocht... Zelfs ik moest hard zoeken om hem te vinden!



Janneke had het idee om een Sinterklaasliedje te zingen, want dat heeft hij graag. Het kon ons maar helpen! 


Zie jij 'm zitten? ;)


En halverwege het liedje - YES! Gevonden =D


De boekenronde! Sinja bracht 3 leuke boeken mee. Ik las de 'Smakzoenkampioen' voor - een heel leuk verhaaltje en we hebben heel veel kusjes kunnen geven. 




Dan hebben de kleuters verder gewerkt aan de schoorsteen. Voor de speeltijd werden het zwarte vlak en de bakstenen gerealiseerd.



Er werd gebouwd aan een stad, met auto's gereden, gelezen in de boekenhoek en toen was het al tijd voor een koekje of een stukje fruit.





















Na de speeltijd was er eerst een turnuurtje. Toen de kleuters terugkwamen van de "zwarte pieten training" zijn we verder gegaan met werken. Sommigen verkozen om het "mag" werkje van de post (met letters) te maken. Anderen bouwden door in de hoekjes. Maar het was al snel tijd om alles op te ruimen en onze boterhammen te gaan eten. Er werd deze middag ook geoefend voor het kerstkoor en wat klinkt dat mooi! Ik kijk er al naar uit =)


Namiddag was er eerst de klasraad. We hadden veel te vertellen en hebben vandaag allemaal rustig en geduldig naar elkaar geluisterd. Noƫmie en Jeff schilderden prachtige vlammen in onze schoorsteen.


Er mocht een spelletje gespeeld worden, met de logiblokken bouwen, op de computer een spelletje spelen of een boekje lezen.








Het geweldige resultaat. Ik ben er best fier op =)


Degene die hun mijter nog moeten maken of afwerken zijn er aan begonnen en zullen ze morgen afwerken.



Op tijd opruimen en een tussendoortje eten. Want in de praatronde hebben we de rest van de week besproken, ons Sint-verhaal verder gezet en de opruimkampioen gekozen... Vandaag was dat de hele klas, want WAUW, echt iedereen heeft geweldig geholpen!! Heel fijn jongens en meisjes en een dubbele dikke duim voor het teamwork! De Spiekpiet heeft dat ook zeker gezien ;)


Het poppenkastspel is er nog niet van gekomen. Maar de kleuters wilden graag Sinterklaas-handpoppen gebruiken - die heb ik hier nog ergens bij mij thuis ;) Dus de uitdaging is verschoven naar morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten