donderdag 12 december 2013

Crea-hoek op stelten

Vandaag bracht Janneke een CD mee - een CD met hippe muziek, gezongen door de Smurfen. Ze vertelde ons dat "nummer 11" toch wel één van haar lievelingsnummers is =) We hielden ook nog een korte praatronde en Janneke startte de CD-speler toen we met het hoekenwerk begonnen.

Jeff had vandaag een gezelschapsspel bij, met wel een heel speciale dobbelsteen - eentje die niet op de grond kan vallen. Handig! Daar werd vandaag dus ook veel mee gespeeld. 

En we voerden het plan van de klasraad uit - we gingen samen de crea-hoek opruimen. De kleuters gaven aan dat ze het niet leuk vonden dat alles een beetje door elkaar geraakt is - stiften bij wasco's, slijpers bij gommen, kleurtjes bij latten... We gingen dan vandaag ALLES sorteren. Er werd hard gewerkt maar ze deden het super! Sinja en Yara leidde het team, anderen sprongen bij waar en wanneer nodig.











Toen het grootste deel van het sorteren voorbij was, was het ook al hoog tijd om even een tussendoortje te eten en naar buiten te gaan. Na de speeltijd maakten we nog labels voor op de schappen. Ik had vandaag ook verschillende stempels meegebracht met allerlei kerstfiguren en -motieven. Die mochten ze vrij gebruiken.









En dan voor de middagpauze - hoog tijd om eens allemaal samen fijn te dansen op de muziek van Janneke haar CD. Dat deden we dan ook enkele nummers, tot we moe waren.






Na het dansen speelden we ook nog even het verstop-je-pantoffel-spel ;) en toen was de voormiddag voorbij. Tijdens de middag aten we dan heel erg lekkere soep die Marjolijn, de mama van Andreas, ons deze morgen bezorgd had. Bedankt daarvoor!! 

Namiddag hebben we een integratie activiteit gedaan met de eerste graad. Irène, een vrijwilligster uit de buurt, kwam met alle kinderen kerstkaarten knutselen voor de kerstmarkt. Het was een heel plezante namiddag, die ook is omgevlogen - we hadden zelfs geen tijd meer voor een koekje of een stukje fruit!























Yara en Sinja waren vandaag dé opruim-kampioenen =)




1 opmerking: