maandag 16 november 2015

Bloembollen en een Brievenhoek



We zijn de week weer heel erg leuk begonnen vandaag. Tijdens de praatronde was Somaya onze kapitein en zij zorgde ervoor dat iedereen die zijn knijper gezet had, zijn verhaal kon doen. Er hadden 3 kleuters ook bloembollen meegebracht voor in de tuin. Dank je wel Jesper, Jaiden en Resul!



Tijdens de ronde ontstond er ook een gesprekje over Brieven schrijven naar de Sint, en Brieven begint toch ook met een B hé juf ;) Het idee kwam er om een Brievenhoek te maken zodat we zowel naar mekaar als naar de Sint BRIEVEN konden sturen.




Na de ronde zijn Amber, Gloria, Ellie en Morgana begonnen met een rode Brievenbus te maken en Lorena stempelde het woordje BRIEVENBUS. Ellie schreef ook het woord BRIEVENHOEK op een groot blad en dat konden we dan in onze hoek hangen. Kristie zocht lege briefjes waar je woorden op kon stempelen en ze had ook 2 speelgoedboekjes die we mochten gebruiken. We zoeken dus nog meer speelgoedfolders om in onze Brievenhoek te leggen. Vrijdag gaan we onze BRIEVENBUS openen en kijken wie er allemaal een Brief gekregen heeft! Leuk hé, deze spontane en geweldige reactie op een gesprekje in de ronde :)









Na de korte speeltijd gingen we onze laarzen aandoen en zijn we naar de tuin gegaan. In het tuinhuis bekeken we alle BLOEMBOLLEN en zochten e hoe we ze moesten planten. We maakten gaatjes in de grond en keken dat we de BLOEMBOLLEN op de juiste manier in de grond staken. We hebben 140 bollen geplant vandaag! Dat gaat een prachtig bloemenveld worden in het voorjaar :)
























Terug in de klas hadden we vrije werktijd en mochten we in de hoekjes spelen.

Om 12u00 kwamen we met de hele school samen in de speelzaal. We hielden allemaal samen 1 minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het was een pakkend moment op school.







Nadien hebben we in onze klas gekeken naar de uitzending van Karrewiet hierover en hebben we er ook even over gepraat.


Na de boterhammen en de grote speeltijd (binnen omdat het regende :( ) kwamen we terug in de kring. Vorige week hadden we een onderzoekje gedaan over de BIJ en nu wilde Kristie eens kijken wie nog wist hoe een bij eruit ziet. Er waren nog heel veel kleuters die dat goed onthouden hadden! Super!







Nadien mochten we spelen in de hoekjes, konden we brieven schrijven in de brievenhoek en kon je kijken naar de intrede van Sinterklaas.










Tijdens de afsluitronde kregen we allemaal een briefje mee naar huis met enkele afspraken voor de volgende dagen. Zeker lezen! Iedereen heeft een schoendoos nodig om onze boot te maken!


Morgen mag Jaiden een boekje meebrengen voor de boekenronde en vieren we ook zijn verjaardag. Feest in de klas dus :)

Tot morgen allemaal!

Kristie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten