donderdag 19 november 2015

Samenwerken aan onze Boten en gezonde ijsjes



We hielden vanmorgen een korte praatronde omdat we heel veel op het programma staan hadden.


We hadden vorige week afgesproken dat we vandaag een 'BOTEN-DAG' gingen houden en daar wilden veel kinderen aan beginnen. Cristian en Arke hebben eerst een onderzoek gedaan over verschillende soorten bomen. Zij gingen op zoek naar foto's en maakten er een leuk onderzoeksblad van.




Ondertussen kon je in de blokkenhoek boten maken, in de legohoek lagen stappenplannen om een boot te maken, je kon tekeningen maken van boten op echt 'botenpapier', je kon bootjes plooien van papier via een stappenplan en je kon bootjes maken met strijkparels. Je kon ook gaan knutselen : je moest daarvoor wel samenwerken met iemand. Samen met je vriendje mocht je een doos gaan kiezen en er met kosteloos materiaal een mooie boot van maken.

Na het eetmoment en de kleine speeltijd hebben we hieraan verder gewerkt. Er werden prachtige boten gemaakt en goed samen gewerkt!











































Tijdens de afsluitronde van de voormiddag mochten Cristian en Arke hun onderzoek voorstellen en gingen we kijken naar alle zelfgemaakte boten. Prachtig werk allemaal!








Na de boterhammen en de grote speeltijd binnen wegens de regen was het tijd voor Dylan zijn verjaardagsronde. Samen met zijn mama en oma liet hij foto's zien van toen hij nog heel klein was :) Goed gedaan Dylan.









Hierna hebben we even in de hoekjes gespeeld tot we een bel hoorden. Er stond een ijskar voor onze klas met gezonde ijsjes! Dat was Dylan zijn traktatie! Heel erg origineel! We hebben gesmuld van de ijsjes! DANK JE WEL MAMA EN DYLAN! Het was heel erg leuk en vooral lekker!
Ook heel erg bedankt voor het fijne klascadeau!























Morgen gaan we het hebben over de Brandweer en gaan we ook nog iets anders leuk doen :)

Tot morgen allemaal!

Kristie


2 opmerkingen: