vrijdag 13 november 2015

Bloemkool en Bellen


We zijn de dag begonnen met Karrewiet. We zagen dat er kinderen in Nederland getest hadden dat je beter kan bewegen terwijl je leert en we zagen ook dat er een mooie nieuwe bal voor de voetbal was :)





Na Karrewiet hadden we vrije werktijd en mochten we spelen in de hoekjes.



Enes en Jesper hadden een hele lange rij van auto's gemaakt. Ze hebben alle auto's geteld en hier een verslagje van gemaakt! Goed gedaan jongens!








Ondertussen is Kristie samen met Lena en Gloria begonnen aan het bloemkool-onderzoek. Lena en Gloria keken eerst naar een filmpje op school-tv waar ze konden zien hoe het komt dat ze tegen bloemkool, bloemkool zeggen. Nadien maakten ze er een verslagje van op het onderzoeksblad. Goed gedaan Lena en Gloria!









Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten gingen we de bloemkool proeven. Jaiden, Ellie en Resul hadden een bloemkool meegebracht (dank jullie wel allemaal!). Gloria en Ellie hebben de blaadjes weggedaan en de bloemkolen klaar gemaakt zodat we konden proeven. Niet iedereen was even enthousiast over de bloemkool maar dat was niet erg! Giuseppe merkte ook heel goed op dat je bloemkool ook kan koken en dan opeten!




















Vlak voor de turnles mochten Lena en Gloria hun onderzoekje voorstellen aan de groep. Goed gedaan onderzoekers!



Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten gingen we bellen blazen. Maar eerst hebben we sop gemaakt. Arke had een flesje glycerine meegebracht en Kristie had 2 verschillende soorten recepten mee. Eentje met glycerine en eentje zonder glycerine. Wist je dat je ook suiker moet toevoegen om goed zeep te maken?


Daarna gingen we naar buiten. Eerst hebben we bellen geblazen met de bellenblazers, daarna mochten we proberen met ons zelfgemaakt sop. Kristie had ook allerlei materiaal bij de bakken gelegd zoals ijzerdraad, papieren kokers, rietjes, stukjes fles,... en daar mochten we mee experimenteren. We vonden het super leuk! En ... met het sop met de glycerine maak je toch de beste bellen! Ook met een stuk plastiek fles kan je hele mooie bellen blazen en met rietjes hele grappige kleine bellen :)

























Het was dus een hele leuke een leerrijke dag vandaag!

Maandag gaan we Bloembollen planten. Wie er nog heeft, breng ze maar mee naar school :)

Fijn weekend allemaal!

Kristie

1 opmerking: