dinsdag 10 november 2015

De B van Bij en een nieuwe vriend!

Het was boekenronde vandaag en omdat Somaya gisteren een leuk boekje van 'Tiny op ballet' had meegebracht had Kristie geen kaartje meer meegegeven aan haar. Kristie las haar boekje vandaag voor. Het was een leuk verhaal over Ballet en Ballerina's wat heel goed binnen de letter B paste.
Dank je wel Somaya!


Nadien hebben we een toonmoment gehouden want Ellie had een hele grote bloemkool meegebracht die we vrijdag mogen onderzoeken en proeven! Super tof Ellie!

En Amber had een hele zak vol bellenblazers meegebracht. We mochten er allemaal mee bellen blazen. En we willen eigenlijk weten hoe je goede 'bellenblaaszeep' maakt! We hebben gepland dat we dit vrijdagnamiddag gaan doen. Heel erg tof dat je dit hebt meegebracht Amber!




Daarna was het vrije werktijd. Maar Kristie was wel samen met Giuseppe en Enes begonnen aan een onderzoek rond de bij. De vraag was gisteren gekomen hoe een bij er eigenlijk uitziet. Giuseppe en Enes hebben dit heel goed onderzocht!














Tijdens de afsluitronde van de voormiddag mochten ze hun onderzoek voorstellen aan de klas. Heel goed gedaan onderzoekers!



We keken  ook naar de foto's van Jesper, hij was tijdens de vakantie naar Disneyland Parijs geweest en wilde daar dolgraag over vertellen. En dat deed hij heel erg goed! Nu wil ik ook wel eens gaan hoor Jesper!




Daarna was het tijd om te gaan turnen en dat was even een aanpassing. Omdat Nath afwezig is tot aan de kerstvakantie, zal Anouk haar klas vervangen tot dan. Caroline zal vanaf u in de klassen komen helpen en ook turnen geven aan de kleuters.

We hebben vanaf vandaag ook een nieuwe vriend in onze klas. Recep komt vanaf nu in onze klas! Welkom Recep!


Na de boterhammen (met soep die we nog tegoed hadden van toen we op kamp waren) en de grote speeltijd buiten was Caroline ook in onze klas omdat Kristie bespreking had. Samen met haar hebben de de B van bij gemaakt. Iedereen heeft dit heel erg goed afgewerkt! Dikke duim voor iedereen!



Er zit ook een briefje in de boekentas met onze plannen voor de komende 2 weken! Kijk dus zeker in de boekentasjes. En er hangt een inschrijvingsformulier voor de voorleesdag op ons prikbord.



Niet vergeten dat het morgen geen school is!
Tot donderdag allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten