vrijdag 20 november 2015

Brandweermannen en Bellen naar Bpost



We hebben een hele leuke dag gehad vandaag. We begonnen met te kijken naar Karrewiet tijdens de actuaronde en daar vonden we al die mooie luchtballonnen geweldig!



Na de ronde vertelde Dylan dat hij een stick had meegebracht met allemaal foto's en filmpjes van de brandweer op. Hij was naar de opendeurdag geweest en had daar veel foto's getrokken. Super Dylan!
We maakten ook een woordspin rond alles wat we gezien hebben rond de brandweer.




Gloria en Ellie hadden heel goed gekeken en wilden graag een onderzoeksblad maken over de brandweer. Ze zochten allemaal foto's van de woorden en maakten er een hele goed onderzoeksblad over! Goed gedaan meisjes!







Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten was Karolien ook in onze klas en zij werkten met enkele kleuters. Ondertussen kon je ook gaan drukken met een vork! Hiermee maakten we de vlammen van een brand. We hebben alle werkjes opgehangen in de zaal. Het effect is heel erg leuk!



















 Arke had nog een leuk boekje meegebracht over de brandweer. Kristie heeft het voorgelezen in de voormiddag. Dank je wel Arke!


Na de turnles, de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in  de kring. Kristie opende de brievenbus en we keken wat er allemaal inzat. Er waren een aantal brieven voor andere kleuters in onze klas maar ook een hele stapel brieven voor Sinterklaas. Maar ... hoe geraken die brieven nu bij de Sint?  We hadden een heleboel opties : aan de papa van Joppe meegeven, met de oma van Ellie want die ging naar Spanje, in onze schoen steken,... Allemaal goede ideeën maar dan kon onze brief vandaag natuurlijk niet vertrekken. Toen kwamen we op het idee om het aan de postbode te vragen. Maar wachten op hem zou toch lang duren vonden we. Bellen naar de postbode? Waar werkt hij weer? Kristie wist dat hij bij Bpost werkte en daar zochten we het telefoonnummer van op.




Eerst oefenden we via onze telefoon van de poppenhoek. Hoe moet je eigenlijk bellen, wat moet je eerst doen, hoe tik je juist de cijfers van het telefoonnummer in, wat moet je allemaal zeggen, hoe sluit je beleefd een gesprekje aan de telefoon af,.. we oefenden het allemaal!






Kristie vertelde dat we dit ook echt gingen doen. Ellie en Amber mochten dat doen. Gloria en Lorena gingen mee naar het secretariaat om het adres te onthouden. We moesten wel even wachten maar het is ons gelukt! (Het filmpje hiervan kunnen jullie zien op de Facebookpagina van onze school want ik weet niet of het hier gaat lukken.)







We gingen heel blij naar onze klas! Wat een fantastisch gevoel :) Kristie schreef het adres op een onderzoeksblad zodat we het zeker konden onthouden.
Arke, Jesper en Morgana hebben alles op een grote enveloppe gestempeld.




Toen kwam Carmen in onze klas. Ze had een brief bij van Sinterklaas. Een echte brief met een hele mooie stempel erop!!!!!! Snel gingen we in de kring zitten en Joppe mocht de brief openen. Kristie las hem voor. Blijkbaar is de boot van Sinterklaas oud geworden en zou de Sint heel graag een nieuwe boot willen. Hij vraagt of we allemaal een ontwerp willen maken zodat hij er vrijdag 4 december eentje kan uitkiezen. Wie weet gaat dat dan zijn nieuwe boot worden!!! SPANNEND!!!!!!
We maakten direct plannen hoe onze boot er moest uitzien en we hebben een heel grote houten plaat nodig om onze boot tegen te maken. Want wij zijn wel de derde kleuterklas hé, we gaan een heel groot ontwerp maken van een boot! Morgana haar papa gaat zorgen voor een grote houten plaat! Super!




We kregen onze lettermapje ook mee naar huis. Volgende week leren we de letter S. Benieuwd wat jullie allemaal gaan meebrengen maandag!


Volgende week is Amanda een hele week in de klas en gaan we samen leuke dingen doen.

Morgana is na school ook samen met haar mama de brief voor Sinterklaas in de rode postbus gaan steken! Dank je wel Morgana! Nu afwachten :)



Maar nu eerst genieten van een fijn weekend!
Maandag krijgen jullie ook allemaal de foto's mee naar huis.

Tot maandag allemaal!
Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten