donderdag 12 november 2015

bob de bouwer en contractjes


Ellie mocht de dag beginnen met haar vakantieronde. Ze was naar het zuiden van Frankrijk geweest en verbleef daar in een leuk huisje. Ellie liet ons hele mooie schelpen zien en een leuke kever die geluid kon maken. Daarna hebben we samen naar haar foto's en filmpjes gekeken. Heel goed gedaan Ellie!







Lorena had een Bouwplan mee voor in de letterkast :)
Na de vakantieronde was het onze beurt om naar de bibtruck te gaan; We kozen allemaal nieuwe leuke boeken uit en hebben ook al een pakketje boeken gekregen voor de voorleesdag.
Hopelijk kunnen er nog veel (groot)ouders van onze klas komen voorlezen op woensdag 25 november.


Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten was het Bob de Bouwer tijd. We hadden gezegd tijdens de plantijd dat we graag iets wilden doen rond Bob de Bouwer. Lena had een leuk voorleesboek meegebracht van Bob de Bouwer en Ellie had een tekenboek bij! Heel fijn Lena en Ellie! In de crea-hoek konden we kiezen tussen 2 werkjes : ofwel kon je een bob de bouwer puzzel maken ofwel kon je Bob de Bouwer zelf tekenen. De resultaten zijn weer heel erg mooi! Goed gewerkt allemaal!


















Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we terug in de kring. Daar had Kristie groot nieuws want vanaf vandaag beginnen we met onze contractjes. Samen bespraken we enkele afspraken over hoe de rode werktijd er vanaf nu gaat uitzien en hoe we werken in ons contract. Er waren een heleboel kleuters heel enthousiast en ze begonnen direct te werken. We moesten van Kristie vandaag maar 1 ding te doen maar dat vonden sommige kleuters te weinig en ze wilden meer. de kleuters die niet meer verder wilden werken mochten rustig gaan spelen in de hoekjes. We hebben tot volgende week vrijdag om ons contract af te werken. Elke dag gaan we tellen hoeveel tijd er nog is en stap voor stap leren we hiermee te werken.

In de schrijfhoek liggen vanaf nu ook doosjes met daarin woordkaarten rond de letter die we leren. We hebben ook allemaal een schriftje gekregen en hier mogen we woordjes of letters schrijven als we dat willen. Er liggen ook stappenplannen rond de letter van de week. Deze hoek is geen verplichting, het is enkel voor de kleuters die dit willen.




Tijdens de afsluitronde las Kristie al een stuk uit het boekje van Lena. Morgan lezen we hierin verder.

De mama van Dylan vroeg nog eens of er iemand de sloffen van Dylan heeft? Hij is ze verloren tijdens het kamp en aangezien er niets meer lag in onze kampplaats moeten ze met iemand meegegaan zijn. Als je ze gevonden hebt, breng je ze dan a.u.b. terug want het waren hele nieuwe sloffen voor Dylan.

De kleuters hebben ook een inschrijvingsstrookje meegekregen voor het kerstkoor. Wie wil meezingen in ons kerstkoor en optreden tijdens de kerstmarkt van 11 december, kan zich hiervoor inschrijven.

Tot morgen allemaal! Dan gaan we bloemkool proeven en bellen blazen. Als je nog bellenblazers thuis hebt mag je die altijd meebrengen morgen!

Kristie

1 opmerking:

  1. I liked the way you put together everything, there is certainly no need to go any further to look for any additional information. You mentioned each and everything that too with much of ease about Childcare Centre in Calgary.

    BeantwoordenVerwijderen