donderdag 17 september 2015

Drukken met zijdepapier en letters leggen

Vanmorgen hadden we 2 extra personen in de ronde, Amanda en Yasmine. Zij zullen stage komen lopen in onze klas en kwamen vandaag allebei een dagje meedraaien.
Ze mochten direct meeluisteren naar de vakantieronde van Somaya. Somaya had foto's meegebracht van haar vakantie in Italië. Ze vertelde dat ze met het vliegtuig naar Italië geweest was. We keken op de wereldbol hoever Italië ligt van België. Somaya wist ons ook te vertellen dat ze er Italiaans praten. In de kring begonnen enkele kleuters spontaan enkele woorden Italiaans te praten. Wij moesten raden wat ze bedoelden. Heel leuk! Somaya liet ons ook een heel mooie Venetiaans masker zien en ze had ook een kleine speelgoed pinokkio meegebracht van daar. Er was ook een hele leuke foto bij van een lekkere pizza die haar papa aan het eten was. Wij vertelden allemaal wat we lekker vonden op een pizza en we wilden ook wel eens zelf pizza maken. Ideetje mama's? ;)

Dank je wel Somaya voor deze hele leuke vakantieronde!








Na de ronde mochten we in de hoekjes spelen want het was vrije werktijd. Kristie liet ons ook een pizzaspel zien. Hier moet je zo snel mogelijk alle ingrediënten op je pizza krijgen. We vonden dit heel erg leuk!







Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten gingen we drukken met zijdepapier. Gisteren hadden we gewerkt met patronen en vandaag konden we ook patronen leggen met zijdepapier op onze eigen foto. Daarna moesten we er met de plantenspuit over spuiten. De werkjes liggen nu te drogen en morgen kunnen we kijken naar het resultaat! Spannend!
























Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten kwamen we even terug in de kring. Kristie liet enkele letters zien en wij moesten zoeken van welke kleuter dit de eerste letter was. Dat ging al redelijk goed!! Sommige kleuters konden zelfs zeggen dat het de tweede, derde of laatste letter van hun naam was. Knap hé!

Hierna konden we de eerste letter van onze naam versieren met gekleurde knopjes. Enkele vlijtige kleuters hebben zelfs meerdere letters gemaakt en eentje kon zelfs haar naam leggen met de letters :)
Ondertussen konden we ook nog spelen in de opengestelde hoekjes. Het pizzaspel werd weer veel gespeeld :)

We gaan de foto's van de letters gebruiken om woorden te leggen in de taalhoek.
































Tijdens de afsluitronde las Kristie het verhaal van Pinokkio voor omdat Somaya dit had meegebracht vanuit Italië.


Morgen gaan we STRAPPEN. Niet vergeten om je kind om 8U50 af te zetten op de parking van Bosdel Daar STRAPPEN we dan onze politiebegeleiding naar school. (groot)ouders die willen mee STRAPPEN zijn van harte welkom om mee de uitdaging aan te gaan!

Tot morgen allemaal!

Kristie


2 opmerkingen: