vrijdag 4 september 2015

een vriendschapsboom en picknicken met de hele school

Ook de laatste dag van de eerste week school was goed gevuld. We keken samen naar een speciale aflevering van Karrewiet. Het ging helemaal over de vluchtelingen. 'Wat zijn vluchtelingen? Van waar komen ze? Hoe vluchten ze en waarom?'  Dit zijn enkele vragen die we hadden nadat we de aflevering bekeken hadden. We hadden samen een heel mooi gesprek over de kinderen die bij de vluchtelingen zijn, dat ze op straat moeten slapen en zich waarschijnlijk 'alleen en hopeloos' (dit zijn woorden van de kleuters die me echt gepakt hebben!) voelen. Dat wij als we ons eenzaam voelen in ons bed, onze knuffel vasthouden. Misschien kunnen we aan hen ook een knuffel geven zodat ze       's nachts niet zo alleen zijn? De kleuters wilden dat allemaal heel graag doen. Kristie gaat eens bekijken of we dit zouden kunnen doen en bij wie we dan moeten zijn.

Na dit gesprek heeft het me echt gepakt wat een fijn gesprek we samen gehad hebben en hoe open de kinderen hierover praten! Heel mooi!







Na de actuaronde gingen we in hoekjes naar keuze spelen tot het tijd was om iets te gaan eten.








Na de kleine speeltijd was Anouk in de klas en samen met haar hebben we tekeningen gemaakt rond 'Dit ben ik!'. Nog niet iedereen is aan de beurt, volgende week doen we hieraan verder.
Bij Kristie hebben we allemaal onze vriendschapsboom 'ondertekend'. Als we een vriendje voor iedereen van onze klas wilden zijn mochten we een vingerafdruk in de vriendschapsboom zetten. Iedereen heeft dit gedaan, gelukkig :) De vriendschapsboom hangt nu naast onze klasdeur.


























Hierna zijn we gaan turnen samen met Anouk.

Na de boterhammentijd en de grote speeltijd buiten zijn we met de hele school (behalve de kleinste kleuters) gaan wandelen naar de Melberg. Daar hielden we een lekkere picknick en hebben we gespeeld in de speeltuin. De namiddag was voor sommige kleuters veel te snel voorbij.
Dank je wel aan iedereen die iets heeft meegegeven voor de picknick en/of is meegegaan tijdens de wandeling. Dankzij jullie extra hulp is alles goed verlopen!


































































Geniet van jullie weekend allemaal!

Tot maandag!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten