donderdag 24 september 2015

Aya aya

Jesper mocht deze dag beginnen met zijn vakantieronde. Hij vertelde dat hij naar Tenerife geweest was, dat hij blauwe bessen gaan plukken was en dat hij naar een alpacaboerderij geweest was. Hij had leuke foto's bij waar hij veel over kon vertellen en ook 2 soorten wol. We moesten eraan voelen en vertellen welke wol de zachtste was. Heel erg goed gedaan Jesper! We hebben iets bijgeleerd vandaag!












Na de vakantieronde was het vrije werktijd en mochten we een hoekje kiezen om in te spelen.








Ons groepswerk van gisteren hangt ook te pronken boven onze deur! jij en ik,ik en jij, samen zijn wij wij!



Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten hebben we gewerkt met AYA. Omdat het de week van de mobiliteit is werken we veel rond verkeersveiligheid. We hebben AYA geschilderd met een soort waterverf die we moesten nat maken met een penseel. Niet iedereen wilde dit doen vandaag. Een aantal jongens zijn begonnen om een ouder computer uit mekaar te halen en ze hebben daar de hele voormiddag aan gewerkt! Het was heel erg leuk om te zien! Ze moesten veel samenwerken en hebben verschillende technische vaardigheden geoefend!


















Tijdens het afsluitmoment opende Kristie de verhalendoos en er zaten 5 vrije tekstenschriften in! Kristie las alle verhaaltjes voor! Goed gewerkt allemaal!


Na de boterhammen en de grote speeltijd buiten zijn we naar buiten gegaan. We hebben geleerd hoe je juist moet oversteken op straat, links/rechts kijken, oversteken aan een zebrapad,...












Terug in de klas keken we naar een aflevering van AYA. Daarna mochten de kleuters die dat wilden nog kleuren of spelen in een rustig hoekje.








Tijdens de afsluitronde kregen iedereen nog een waterverfwerkje van AYA mee naar huis en tekeningen als ze dat wilden.

Deze namiddag rook het heerlijk in onze klas omdat de kinderen van de tweede graad wafels aan het bakken waren. Morgen gaan ze die verkopen want ze willen heel graag naar het Natuurhulpcentrum gaan met de opbrengst van de wafels. Wie een wafel wil mag morgen 1 euro meebrengen.  Maar OP=OP!

Tot morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten