donderdag 3 september 2015

kaftpapier drukken en jongens en meisjes tellen

We hebben een goed gevulde dag achter de kiezen :) We begonnen met de praatronde die steeds vlotter verloopt! Fijn hé! We beginnen de praatronderegels te kennen waardoor alles vlotter en rustiger verloopt in de klas.


Na de ronde was het vrije werktijd en mochten we in een hoekje naar keuze spelen.













Na het eetmoment en de kleine speeltijd buiten zijn we begonnen aan onze drukwerken. We hebben dit schooljaar een groot schrift als vrije tekstenboek maar dat is natuurlijk veel cooler en persoonlijker als we hiervoor ons eigen kaftpapier drukken. We gebruikte de druktechniek 'kartondruk'. We mochten zelf kiezen welk karton, welke vormen en welke kleuren we gebruikten om ons kaftpapier te maken. Ze liggen nu te drogen in de grote zaal.





















Tijdens de boterhammentijd aten we gezellig samen tot het tijd was om naar buiten te gaan voor de grote speeltijd.
Terug in de klas gingen we een onderzoekje doen. We gingen kijken of we meer jongens of meer meisjes in onze klas hadden. Iedereen tekende een blokje in de juiste kolom : meisje of jongen. We telden alle blokjes, keken waar de hoogste en laagste toren was, keken ook waar er meer of minder waren, schreven zelfs het juiste cijfer erbij en ......... we hebben meer jongens dan meisjes in onze klas. 11 jongens en 7 meisjes. De jongens waren natuurlijk door het dolle heen :)


























Na deze les levend rekenen mochten we nog even in de hoekjes spelen. Maar Kristie had nu andere hoekjes open gedaan dan vanmorgen zodat we al het speelgoed kunnen ontdekken in de klas.






Tijdens de afsluitronde heeft Kristie een boekje dat Lorena gekozen heeft voorgelezen en dat was 'Dora gaat naar de tandarts'.

Morgen hebben we terug turnen, maken we onze vriendschapsboom en namiddag gaan we picknicken met de hele school. Als je wil meegaan, er hangt een blad op ons prikbord. Iedereen is van harte welkom.

Vergeet de klasvergadering niet vanavond om 18u30 in onze klas!

Tot straks of morgen allemaal!

Kristie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten